Tandblekningspenna

Vad är en tandblekningpenna?

En tandblekningspenna eller också kallad blekningspenna är en kompletterande metod för tandblekning. Den är mycket enkel att använda och ger ett snabbt vitt resultat.
Tandblekningspennan är lika stor som en vanlig penna eller ett nagellack och kan enkelt tas med när man ska resa eller i handväskan.

Tandblekningspenna från White One är ett bra alternativ för dig som redan blekt tänderna, men vill snabbt fixa till dem inför helgen eller andra tillfällen.

Tandblekningspenna från White One där man tydligt ser penseln som man penslar tänderna med.

Pennan är uppdelad i två delar. Den bakre delen där gelen förvaras, precis som en traditionell bläckpenna och den främre delen där penseln sitter. Genom att snurra på den bakre halvan pressas blekningsmedlet upp till penseln. Blekningsgelen är mycket dryg och man kan enkelt snurra borsten blöt utan riskera att gelen åker av. Gelen är normalt sett smaksatt med mint, men det finns även vissa med sötare smaker som melon.

Hur använder jag en blekningspenna?

När man applicerar gelen behöver man endast göra det på de tänderna som syns när man ler. Läpparna får inte täcka tänderna under tiden som man bleker och genom att le stort så blottas dem. Borsta först tänderna och torka sedan av tänderna med en handduk då gelen fäster mycket bättre på torrt underlag. Pensla försiktigt på blekningsgelen och se till att komma till ordentligt mellan tänderna, då gelen är så pass dryg och inte flyter ut av sig själv. Hela proceduren påminner mycket om att måla naglarna. Låt inte läpparna komma i kontakt med gelen och fortsätt le i 5 minuter. Skölj sedan munnen med vatten och spegla dig i spegeln. Visst blev det vitare?

Vilken tandblekningspenna är bäst?

Vi på Vita Tanden rekommenderar alltid tandblekningar som är fria från peroxider. Utöver det rekommenderar vi även pennor där innehållet är naturligt och inte testad på djur. Genom att granska vår jämförelse av tandblekningspennor kan du se vilken penna som når våra kriterier. Det finns vissa mindre oseriösa ”lyckosökare” på nätet som säljer importerade tandblekningar från Kina. Dessa brukar oftast innehålla peroxider och uppger inte om de testar preparaten på djur. Vi har därför valt att inte recensera eller testa dessa aktörer.

NamnPris RecensionKöpPeroxidfriE-Handels cert.
the white one tandblekning349 kr Läs härKöp nuJaJa
swiss whitening tandblekning
395 kr Läs härKöp nuJaJa
Dentasy test395 krLäs härKöp nuJaJa
simplesmile test295 krLäs härKöp nuJaNej
dentaworks test395krLäs härKöp nuJaNej
beconfident test295 krLäs härKöp nuJaJa
Easewhite test395 krLäs härKöp nuNejNej

White One – Testvinnare 2016

White One tandblekningspenna får högst betyg i vårt bäst i test. Beconfidents tandblekning är fri från peroxider, har en egentillverkad naturlig formula och ger ett skinande vitt resultat. Dentway hamnar tvåa med ett något högre pris som inte återspeglas i vitheten. Trea kommer Swiss Clinic som även de är lite dyrare.

Vill du läsa mer hur vi har testat produkterna och vilka kriterier vi går efter? Besök då vår sida om test av startkit, white stripes och pennor.

Hur blir resultatet?

före efter bilder med användning av blekningspenna

Före och efter användning av en penna. Läs våra test av olika blekningspennor och ta del av aktuella erbjudanden.

För vem passar en blekningspenna?

En typisk användare är någon som redan blekt tänderna en gång innan. Pennan ger vita tänder snabbt, men fungerar bäst när man endast vill bleka ett specifika par tänder. Om man har blekt tänderna innan med skena så är hela munnen en nyans vitare. Att då använda pennan för att fräscha upp blekningen lite extra är ett bra alternativ. Även om man blekt tänderna en gång slutas de inte att missfärgas och det är viktigt att kontinuerligt bleka tänderna om man vill ha ett vitt leende. Genom att bara pensla på de tänderna som syns blir tandblekningspennan en billigare och effektivare metod än att använda sig av skena och gel.

Om du ammar eller är gravid rekommenderar vi att du frånstår att bleka tänderna eller pratar med en läkare.

Fördelar &  nackdelar

Fördelar

  • Billig
  • Enkel användning
  • Snabbt resultat
  • Håller länge
  • Lätt att ta med

Nackdelar

  • Passar bäst dig som redan blekt tänderna

Var kan jag köpa en tandblekningspenna?

Billigast köper man en blekningspenna online, men finns även i välsorterade hälsobutiker och apotek till ett lite högre pris. På nätet säljs de både av tillverkarna själva eller olika återförsäljare. Vi rekommenderar att köpa direkt från tillverkarna som ofta lämnar ”nöjd kund-garanti” och en professionell kundtjänst. Utöver tipsen ovan rådgör vi även att köpa från en tillverkare med gratis frakt, paketet är litet och brukar dyka upp nästkommande arbetsdag i brevlådan.

 

White One - Testvinnare med 10% rabatt

Erbjudande hos White one - Använd rabattkoden 'CV70ZITJ' för att få 10% på hela köpet när du checkar ut!

349 kr
CV70ZITJ
Vita Tanden