White Stripes


Vad är en tandblekning med white stripes?

Sökord: White stripes, whitenings stripes, tandblekningsremsa, vitningsremsa, tandblekning med remsa.

White stripes är en effektiv metod för att bleka tänderna hemma. Tandblekningsremsor som är dess svenska namn var den första tandblekningen som presenterades för privat bruk 2001. Det var det amrikanska företaget Crest White Stripes som lanserade deras första remsor vilka fullkomligt skrämde skräck i tandläkarna. Rädslan var inte obefogad då white stripes ger lika vitt resultat men till en tiondel av priset. De innehåller samma typ av blekningsmedel som man kan finna i ett startkit eller en tandblekningspenna.

White stripes är mycket enkla att använda och man kan dricka och prata samtidigt som man bleker. Ett paket med white stripes tandblekning brukar innehålla 28 whitening stripes. (14 remsor till övre och 14 till nedre tänderna). Två stycken remsor med tunn mikrofilm ligger tejpade på en genomskinlig plastbit. Ena mikrofilmen är lite större och är anpassad för den övre käken och den andra är mindre för de nedre tänderna. Innan du tejpar fast mikrofilmen på tänderna bör du borsta dem och sedan torka av dem med en handduk då blekningsremsorna fäster mycket bättre på torra tänder.

Tejpen som även agerar blekningsmedel är väldigt kladdig och du får akta så att remsorna inte kladdar ihop sig. Genom att börja med att fästa tejpen på framsidan av tänderna ser du till att de tänder som syns när du ler får mest blekning. Eftersom att tänderna bara bleks där tejpen är klistrad så rekommenderar vi att du tar en tops och drar mellan tänderna så att tejpen sitter jämt utan några luftbubblor.

När får man vita tänder av white stripes?

Resultatet är beroende på vilka tandblekningsremsor du köpt, men normalt tar det tre till fem gånger innan du ser någon skillnad. Varje tillfälle tar 30 minuter. Det första resultatet brukar vara små vita fläckar på tänderna, men det är inget man behöver vara orolig för att det ska bli fläckigt. Fläckarna försvinner efter någon timma och lämnar en jämn vit nyans. Varje  Beroende på hur missfärgade tänder du hade innan (snusare & rökare för er tar det längre tid…) så tar det ytterligare tre till fem gånger.

Vilka White stripes är bäst?

Vi rekommenderar alltid att du använder blekningsremsor som är fria från peroxider. En annan självklarhet är även att tandblekningen inte är testad på djur och att den inte får innehålla några skadliga ämnen. När vi testar tandblekningar utgår vi från Läkemedelsverkets riktlinjer för att garantera en säker användning. När du köper tandblekning hemma bör du välja ett företag som har en ‘Nöjd Kund-Garanti’ vilket innebär att du får pengarna tillbaka om tänderna inte blir vita. Kund-garanti är standard bland de seriösa aktörerna, men dessvärre finns det vissa ”lyckosökare” på nätet som importerar tandblekning från Kina som inte lämnar några garantier. Alla tandblekningar som vi rekommenderar följer alla regler och är framtagna i Europa eller USA. Om du vill veta mer kan du läsa bland våra varningar.

Dentway – Bäst i test

Dentway är företaget som står i framkant för tandblekning hemma. Dentway tar hem förstaplatsen i 2016’s upplaga av Vita Tandens Tandblekning Bäst I Test med både Dentway White Stripes och Dentway Starter Kit Regular. Till ett bra pris lyckas de gång på gång överraska oss med ett vitt resultat, gratis frakt och en mycket proffsig kundtjänst. Dentways tandblekning gav vår testperson vitare tänder efter bara tre blekningar – Snabbast av alla blekningsremsor vi testat. De erbjuder även gratis konsultation av en tandspecialist om man har några frågor.

Var kan jag köpa white stripes tandblekning billigt?

Tandblekningsremsor går att köpa på välsorterade apotek och hälsobutiker till ett högre pris. Om du vill köpa whitenings stripes billigt rekommenderar vi att du köper direkt av återförsäljarna på deras hemsida. Vid köp på nätet ingår även deras Nöjd Kund-Garanti och i många fall gratis frakt. White stripes är inte lika vanligt som exempelvis startkit eller tandbleknings och nedan har du en lista i bokstavsordning på var du kan köpa tandblekning online.

Dentway White Stripes 445kr – Gratis frakt

ShineWhite Stripes, prova för 69kr – Gratis frakt

För vem passar whitening stripes?

Tandblekning white strips passar för dig som redan har blekt tänderna innan. Kanske har du gjort det hos tandläkaren eller hemma och vill förbättra på din befintliga nyans. Om du aldrig blekt tänderna innan rekommenderar vi ett startkit med skena istället. Tandblekningsremsorna bleker endast de tänder som de sitter klistrade på och inte de tänderna längst in i munnen som ett startkit gör. Tandblekning strips är därför mycket bra att komplettera med när reser eller vill vara lite extra snygg inför kvällen. Remsorna tar inte mycket plats och kan enkelt läggas i handväskan.

Fördelar
  • Effektiv punktblekning
  • Enkel att använda
  • Kladdfri
  • Billig
Nackdelar
  • Kan kladda ihop vid applicering
  • Bleker bara vissa tänder
  • Säljs av få återförsäljare

Hur blir resultatet med tandblekning stripes?

Vi garanterar att dina tänder kommer bli vitare av tandblekningsremsor. Om du använder produkten varje kväll en vecka kommer dina tänder definitivt blivit vitare och ditt leendet skina lite extra på lördagskvällen. Nedan har vi ett axplock av före och efterbilder tagna på våra testpersoner. Om du har några frågor angående tandblekningsremsor är du välkommen att kontakta oss.

 

Vita Tanden