3 tips för dig som vill bli snygg efter en graviditet + bonus tips!

Ta del av Vita Tandens tips för att återta din skönhet

Äntligen har ryggvärken avtagit, brösten slutat värka och den dåliga andedräkten släppt – graviditeten och bröstmatningen är nu över. Men det känns fortfarande som att du går runt i kläder köpta på tält avdelningen hos Naturkompaniet och din naturliga lyster har på något sätt avtagit… Låt oss på Vita Tanden ge dig tre tips som kommer göra att du känner dig lika fräsch som för två år sedan. Men låt oss börja med några basics först.

Tandblekning under graviditet, bröst amning och andra kosmetiska ingrepp

Innan vi går in på tipsen så vill vi varna blivande mammor och nyblivna mammor att vänta tills bröstmatningen är över innan du börjar med något av våra tre tips.

Traditionell tandblekning medan du är gravid är inget vi rekommenderar. Att bleka tänderna med exempelvis peroxider har inte vetenskapligt bevisats att det kan skada ditt foster eller spridas ut i bröstmjölken. Peroxid är en av huvudingredienserna i tandblekning och har bevisats att det kan skada general vävnad i kroppen som musklerna och är därför ingen graviditetssäker tandblekning. Denna typ av tandblekning kommer ofta i form av tandblekningsremsor eller startkit. Denna typ av tandblekning är därför inte säker under bröstmatning eller graviditet och är inget vi rekommenderar.

Dock finns det en säker form av naturlig tandblekning som både ökar din muns hygien och tar bort missfärgningar från tänderna som kommer från den uråldriga Ayurvediska medicinsskolan; bleka tänderna med kokosolja också kallad “oil pulling”. Kokosolja är helt naturligt och tar bort enzymer i munnen som annars hade missfärgat dina tänder. Oljan är även helt säker för dig och din lilla kula, samt medan du ammar.

Andra kosmetiska ingrepp som botoxfyllning, bröstförstoring eller fettsugning är något vi inte heller rekommenderar under graviditet. Det är svårt att bevisa att exempelvis botanium (botox) skulle vara skadligt för foster då det fattas vetenskapliga undersökningar på området, men en publicering i Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry rekommenderar att man bör avstå.

Spray tan är även något vi inte heller rekommenderar för kommande eller nyblivna mammor. Se bara fotot under.

Källa: Facebook.com

Precis som med tandblekning och botox under graviditet/bröstmatning så finns det för lite forskning på att konstgjord solning är farligt. Dock vet vi att bebisar är mer receptiva till allergener och du vet inte hur ditt barn kommer reagera på effekten.

Lägg tiden och energin på ditt barn istället :)

Tips 1 – Tandblekning hemma

Visste du att vita tänder och ett snyggt leende inte bara ökar ditt självförtroende men även ökar chansen att få ett jobb? Det finns en studie av Kelton Research som på djupet har mätt effekten av vita tänder. Du kanske vill göra en förändring i din arbetssituation eller bara känna dig lite extra snygg? Då rekommenderar vi att du använder en svensk tandblekning för hemmabruk. Det är en enkel och helt säker procedur för dig som bara tar ett par dagar att genomföra och ger ett strålande vitt resultat. En tandblekning som du gör hemma kostar bara ett par hundralappar och vi har testat flera skonsamma tandblekningar här på Vita Tanden.

Tips 2 – Bröstförstoring

Efter graviditet och amning kan det kännas, och synas, att brösten inte längre är vad det en gång var – och med all rätt. Vi tog kontakt med AK-Nygart, en estetisk skönhetskirurg i Malmö som årligen gör 1000 bröstförstoringar och i många fall åt mammor som vill lyfta brösten med bröstimplantat.

AK-Nygart Plastikkirurgi är beläget i centrala Malmö bara ett stenkast från Torning Torso och har hjälpt svenskar samt danskar att förstora brösten de senaste 20 åren. När vi frågar dem varför man väljer att korrigera brösten så svarar de att bröstförstoring med implantat är den mest eftertraktade estetiska operationen och ökar snabbt. Kvinnor vill ändra formen, skapa mer volym, återställa förlorad fyllighet efter amning eller en önskan om att göra brösten mer lika och ge dem en bättre symmetri.

Implantaten som används kommer från Motiva och är gjorda av silikon med en livstidsgaranti. Motiva har INTE vart med i några skandaler och är det mest beprövade märket av implantat på marknaden och används av kosmetiska kirurger över hela Europa. AK-Nygart är mycket medvetna att du som kund ska känna dig trygg och komfortabel med säker teknik och de nyaste metoderna. Genom personlig kontakt, öppen kommunikation och förtroende så vill de garantera dig en positiv upplevelse.

Tips 3 – Bättra på solbrännan

Finns det något bättre än ett vitt leende, en djup klyfta mellan brösten och en snygg bränna?

Att bli mera brun finns flera alternativ; allt från spray tan till solarium eller boka en resa till Mallorca och är ofta en kostnadsfråga vs. hälsorisk. Att sola solarium i stora mängder vet vi är skadligt och kan orsaka hudcancer, däremot så sitter brännan betydligt bättre än exempelvis en spray tan eller brun utan sol. Att resa till Mallorca kan ge en djup och fin solbränna, men brukar även kosta ett par tusenlappar.

Valet är ditt, men om vi själva fick välja, så skulle vi mixa alla tre metoderna. Se till att bli brun under sommaren (men även vinter/höst genom att ta långa promenader!), brun utan sol under höst + en gång i solariet och fortsätt variera detta under vinter samt vår.

Bonus tips – Börja med yoga!

Att bleka tänderna, förstora brösten och skaffa en fejkbränna kommer hjälpa dig att se snygg ut efter en graviditetsperiod men är även väldigt ytligt. Din egentliga självkänsla kommer inte ändras, utan det blir bara som en brun film som förtrycker din riktiga personlighet. Därför vill vi introducera dig för yoga!

Yoga samt meditation är de enda två vetenskapligt bevisade metoderna som bromsar effekterna av föråldring. Yoga är både gott för dig mentalt och fysiskt då det reducerar stresshormoner, ökar ämnesomsättning och tränar dina muskler – en timma svettig yoga bränner 400 kalorier och kan även förbättra din hållning avsevärt!

När du utövar yoga så använder du rytmisk och djupandning vilket får dina nerver att slappna av. Detta koncept kan även appliceras i stressiga sociala situationer när ditt självförtroende är lågt genom att ta ett par djupa andetag, återfå kontroll på spökena som cirkulerar i huvudet och skapa mental balans.

Så om du verkligen vill bli snygg efter en graviditet och period av amning så rekommenderar vi yoga. Helt gratis och går att göra hemma framför datorn samt något du kan göra under en graviditet!

Logo