Kan jag bleka tänderna med jordgubbar?

Tandblekning hemma med jordgubbar

Jordgubbar får de flesta av oss att tänka på sommar och sol. Men visste du att de röda små gubbarna även kan göra dina tänder vitare? Som vanligt är vi på Vita Tanden inte sena med att testa nya rön när det kommer till tandblekning.

Att bleka tänderna med jordgubbar lät dock som en ”long shot” men vi bestämde oss ändå för att testa. Till att börja med kan det vara bra att veta lite mer om jordgubbar och deras hälsoeffekter.

Jordgubbar innehåller:

  • Vitamin C
  • Antioxidanter
  • Salicylsyra

Förutom att vi kan vårda både hår och hud med jordgubbar kan du faktiskt även få vitare tänder. Men enbart jordgubbar kommer inte ge dig ett strålande vitt leende. För att tänderna ska bli vita behöver du även tillsätta något som bleker tänderna – bakpulver.

Bakpulver är ett beprövat effektivt sätt att bleka tänderna på, men är det verkligen så hälsosamt?

Vi har testat på att bleka tänderna med bakpulver och huruvida det är bra eller inte är aningen otydligt. Å ena sidan fungerar bakpulver bra och ger ett snabbt och effektivt resultat. Å andra sidan är bakpulver ganska skadligt för tänderna eftersom det sliter bort vår värdefulla emalj.

Recension av Dentway Start Kit
Recension av Dentway Start Kit

Vita Tanden har testat Dentways populära tandblekning för 895 kr nu nedsatt till 470 kr. Vi är mycket nöjda och tagit före & efter bilder.

470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Last day

Mixa jordgubbar och bakpulver

Att bleka tänderna med jordgubbar är enkelt. Det enda du behöver göra är att mosa ett gäng jordgubbar till en smet och tillsätta en tesked bakpulver. Denna rosaaktiga smet applicerar du sedan direkt på tänderna. Vi rekommenderar att du först rengör tänderna så att du inte har smuts på ytan som ska blekas.

Att borsta tänderna med jordgubbar ger inte vitare tänder, man måste lägga till en ingrediens.

Vi måste medge att det fungerar till viss grad att bleka tänderna med jordgubbar. Dock är resultatet varken snabbare eller bättre än vanliga tandblekningsprodukter. Förmodligen så är det inte jordgubbarna som gör att du får vitare tänder heller, det är bakpulvret.

Jordgubbar – Inget vi rekommenderar för vita tänder, men..

Att bleka tänderna med jordgubbar är inte något som vi kommer pröva på att göra igen. Anledningen är helt enkelt att huskuren inte gav några större resultat. Med tanke på att bakpulver dessutom sliter på emaljen känns det inte så bra.

Men om du vill testa och ha lite hemmaspa kan du absolut bleka tänderna med jordgubbar någon gång. De röda bären är ändå fullproppade med nyttigheter (fast vi föredrar att äta dem med grädde).

Som kort sammanfattning av blekning med jordgubbar kan vi konstatera att:

  1. Det tog lång tid
  2. Det gav inte några bra resultat
  3. Jordgubbarna är godare att ätas med grädde

Något vi rekommenderar för vitare tänder hemma

Om du snabbt vill få vitare tänder på ett mer skonsamt och effektivt sätt, rekommenderar vi Dentways Starter Kit. Vi har testat många av Dentways produkter och alla ger snabba resultat. Formulan sliter varken på emaljen eller tandköttet och har en god smak av mint. Dentway ger dig ett garanterat vitt resultat, snabbt och effektivt – vilket gjorde att de tog hem förstaplatsen i vårt bäst i test av tandblekning under 2017 och även 2018.

Dentway Starter Kit är en mycket omtyckt tandblekning i Sverige, Norge och även vinnare av vårt tandblekningstest. Läs under vad Cosmopolitan och flera bloggare har att säga, samt missa inte deras tidsbegränsade erbjudande!

Recension av Dentway Start Kit
Recension av Dentway Start Kit

Vita Tanden har testat Dentways populära tandblekning för 895 kr nu nedsatt till 470 kr. Vi är mycket nöjda och tagit före & efter bilder.

470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Last day

”Samma resultat som efter en dyr behandling hos tandläkaren.”
CosmopolitanCosmopolitan

”Slår rekord i enkelhet och ger faktiskt resultat!”
MamaMama

”Jag rekommenderar alla som söker en effektiv och superbra tandblekning att testa Dentway :D”
Andrea BadendyckAndrea Badendyck

”Det ger i vart fall resultat! Och tänk på det, jag rekommenderar aldrig produkter jag inte är nöjd med!”
Glenn HenriksonGlenn Henrikson

”Eftersom att jag snusar så har jag inte lust att det ska synas på tänderna och den enklaste och bästa sättet är därför bleka tänderna lite då och då. Jag har använt Dentways tandblekning i åtta dagar och är riktigt nöjd! Jag har provat tandblekning av kompisar innan och tyckte inte det gjorde någon större skillnad.”
Bjørn-ErikBjørn-Erik

50% nedsatt idag!
50% nedsatt idag!

Dentways populära Starter Kit tandblekning är nedsatt 50% samt Vita Tandens exklusiva 5% rabattkod sänker priset till 470 kr. Klicka på rabattkoden för att kopiera.

470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Last day

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

Lycka till med ditt nya vita leende!