Christoffer blekar tänderna med Easewhite

Christoffer prövar att bleka tänderna hemma med Easewhite

Äntligen var det min tur att bleka tänderna! Under denna vrålkalla och regniga sommar har det känts som att min solbränna har gått bakåt i brunhet. Känner mig genomskinlig med inslag av grådaskighet och med en touch av leverfläck. Helt hopplöst.

Hopplösheten ersattes med lycka när jag i mitten på juli blev kontaktad av Vita Tanden genom min blogg. ”Vi vill gärna att du testar att bleka tänderna med Easewhite och skriver ett blogginlägg… ” Jag hade att välja mellan att testa en blekningspenna eller startkittet från Easewhite. Valet för mig var enkelt – Easewhite Instant. Nu när jag väl fick testa att bleka tänderna hemma ville jag göra det på riktigt, inte med någon halvmesyr!

bloggtest av easewhite tandblekning

Christoffer prövar att bleka tänderna hemma med Easewhite Instant

Easewhites kit innehöll:

  • 12ml Instant blekningsgel
  • Två stycken formbara tandskenor
  • En svensk manual som beskrev steg-för-steg

De medföljande instruktionerna till Easewhite Instant statuerar stolt med en unik formula. Formulan ska varken skada, irritera eller… ja… bleka fel grejer i munnen. Missfärgningar och gula tänder tas bort både snabbt samt effektivt och Easewhite lovar en 100% nöjd kundgaranti.

Hur gick testet av Easewhite då?

Jo det gick riktigt bra att bleka tänderna med Easewhite. Jag började med att forma tandskenorna. Ni som har tränat boxning eller spelat innebandy kommer vara garanterat proffs på formingen. Man kokar upp en skvätt vatten och sänker försiktigt ner blekningsskenorna, en åt gången. Uppskattningsvis höll jag den i vattnet fem sekunder. Stoppade in i munnen och bet ihop för att repetera med nästa.

När man klickar ut blekningsgelen kan jag rekommendera att vara försiktig, jag behövde verkligen inte mycket. Det räcker med att det ligger lite gel i botten vilken sedan kommer pressas upp mot tänderna när du väl biter ihop.Vid första gången använde jag båda skenorna vilket gjorde att jag mest satt o gurglade till svar när min kära flickvän försökte prata med mig. Blek först uppe, sen nere – inte båda samtidigt haha.

Läs Vita Tandens stora test & recension av Easewhites tandblekning & butik

…och hur blev resultatet med Easewhite?

You tell me! Jag är skitnöjd. Efter typ tre blekningar började det hända saker, men så har jag rätt bruna tänder efter ha snusat i 15 år… Vid blekning tre hade hela tanden börjat skifta i nyans mot det vitare. Efter ytterligare en blekning så hade missfärgningarna längst upp mot tandköttet verkligen börjat bli vitare!

 

jämförelse tandblekning

Före och efter bild när Christoffer blekte tänderna med Easewhite

All in all är jag riktigt nöjd. Att bleka tänderna hemma är varken svårt eller skadosamt på något sätt. Varje blekning satt jag 30 minuter och såg på en serie. När jag hade blekt sju (eller åtta kanske?) tillfällen kände jag mig nöjd och hade fortfarande en del gel kvar.

All in all – riktigt nöjd. Det är en smidig lösning för en liten peng som jag defintivt kommer göra igen.