NyheterVarningar

Familj tjänade 29 miljoner kronor på att sälja farliga tandblekningsprodukter

En brittisk familj tjänade 29 miljoner kronor på att sälja farliga tandblekningsprodukter med över HUNDRA gånger den lagliga gränsen av blekningsmedel, och vars kunder behandlades på sjukhus för brännskador, tvingas betala tillbaka 18,5 miljoner.

En familj som sålde farliga tandblekningsprodukter med mer än hundra gånger den lagliga gränsen för blekningsmedel har beordrats att betala tillbaka 18,5 miljoner.

Matthew Hargreaves, 46, och hans föräldrar John, 71, och Jean, 72, tjänade en förmögenhet på att sälja den farliga produkten på nätet och olika utställningsmässor.

Familjen ska ha tjänat runt 29 miljoner kronor på produkten ”White Again” enligt vittnesmål till Caernarfon Crown Court i Wales.

Minst en kund fick vårdas på sjukhus efter brännskador till följd av användning av tandblekningsremsorna som innehöll chockerande mängder väteperoxid.

Matthew och John Hargreaves fick båda fängelse i 18 månader i 2016 efter att de erkänt till bedrägeri.

De togs på bar gärning när Powys Council gjorde en räd på deras bås vid ”Royal Welsh Show” i Builth Wells under 2013.

Ett efterföljande brottsförhör visade att en utredning av handdelsstandarder som gick under namnet ”Operation Gleam” tog tre år och kostade motsvarande 4,6 miljoner kronor.

Utredningen upptäckte att familjen, som kommer från Knutsford, Cheshire, hade sålt tandblekningsprodukter på 150 olika platser i Storbritannien och via sin hemsida.

Jean Hargreaves erkände till engagemang i en orättvis företagspraxis och dömdes till en villkorlig dom på sex månaders fängelse.

Caernarfon Crown Court beordrade familjen att sälja sex av sina sju egendomar för att betala tillbaka 18,5 miljoner kronor.

De riskerar förlängda fängelsestraff om de inte betalar tillbaka pengarna inom tre månader.

Husransakan hos det hos den straffade familjen.

Polisen gjorde husransakan 2013 och påfann flera olagliga tandblekningar i familjens hus. Bild från Daily Mail.

 

Foto från en mässa där familjen ställde ut den farliga tandblekningen.

Familjen sålde och gav bort flera tandblekningar på olika mässor inom skönhet och hälsa. Bild från Daily Mail.

 

Foto på beställningsformen som användes för "White Again".

Foto på beställningsformen som lurade och skadade 1000 tals britter. Bild från Daily Mail.

 

Brittiska Matthew Hargreaves, 47, och föräldrarna John, 71, och Jean, 72, tjänade drygt 29 miljoner kronor på farlig tandblekning.

Familjen dömdes till fängelse och höga böter för bedrägeri efter ha sålt och gett bort farliga tandblekningar. Bild från Daily Mail.

Clive Jones, chefsjurist inom handelsstandarder vid Powys Council, sa: ”Denna utredning har identifierat att individerna bakom detta bedrägeri fick 29 miljoner och att de ska betala tillbaka 18,5 miljoner från deras tillgångar.”

“Det här är ett tydligt avskräckande exempel för alla kriminella att orättvis företagspraxis som påverkar konsumenter och laglydiga verksamhetsidkare inte tolereras.”

Väteperoxid är ett blekningsmedel som kan användas i små doseringar för att göra tänder vitare, men för mycket av ämnet kan leda till emalj- och nervskador.

Det är i Wales lagligt för folk att själva behandla sina tänder med ett receptfritt kit förutsatt att det innehåller mindre än 0,1% väteperoxid.

På Vita Tanden tar vi stark avstånd från aktörer som säljer farliga tandblekningar. Därför rekommenderar vi att alltid läsa vårt senaste bäst i test, där vi testar svenska tandblekningar med före och efter bilder.

Dentway Starter Kit är en mycket omtyckt tandblekning i Sverige, Norge och även vinnare av vårt tandblekningstest. Läs under vad Cosmopolitan och flera bloggare har att säga, samt missa inte deras tidsbegränsade erbjudande!

Recension av Dentway Start Kit
Recension av Dentway Start Kit

Vita Tanden har testat Dentways populära tandblekning för 895 kr nu nedsatt till 470 kr. Vi är mycket nöjda och tagit före & efter bilder.

470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Last day

”Samma resultat som efter en dyr behandling hos tandläkaren.”
CosmopolitanCosmopolitan

”Slår rekord i enkelhet och ger faktiskt resultat!”
MamaMama

”Jag rekommenderar alla som söker en effektiv och superbra tandblekning att testa Dentway :D”
Andrea BadendyckAndrea Badendyck

”Det ger i vart fall resultat! Och tänk på det, jag rekommenderar aldrig produkter jag inte är nöjd med!”
Glenn HenriksonGlenn Henrikson

”Eftersom att jag snusar så har jag inte lust att det ska synas på tänderna och den enklaste och bästa sättet är därför bleka tänderna lite då och då. Jag har använt Dentways tandblekning i åtta dagar och är riktigt nöjd! Jag har provat tandblekning av kompisar innan och tyckte inte det gjorde någon större skillnad.”
Bjørn-ErikBjørn-Erik

50% nedsatt idag!
50% nedsatt idag!

Dentways populära Starter Kit tandblekning är nedsatt 50% samt Vita Tandens exklusiva 5% rabattkod sänker priset till 470 kr. Klicka på rabattkoden för att kopiera.

470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Last day

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0