HjälpNyheterSnarkningtandproblem

Hur jag fick min pojkvän att sluta snarka

Har du en pojkvän som snarkar? Det hade jag med

Vi var båda studerande på Umeås universitet och jag bodde fortfarande hemma hos mina föräldrar, medan Oscar bodde med sin kompis Johan i en liten lägenhet de båda hade bestämt sig för att hyra.

Alla skämtade alltid om att Oscar snarkade, men det dröjde inte länge innan Johan flyttade ut och Ville flyttade in, vilket i efterhand ledde till själva mönstret.

Nästa år flyttade jag in och ingenting kunde ha förberett mig för bristen på sömn och den misshandel mina öron fick utstå. Oscar var tvungen att göra något åt ​​sitt snarkande, det fanns ingen chans att jag skulle leva mitt liv såhär.

Mitt desperata försök – Fungerar öronproppar?

Den första lösningen jag prövade på var öronproppar (som var särskilt designade för att blockera snarkningsljud).

Öronpropparna hjälpte inte min kära Oscar att sluta snarka... Vi fick fortsätta testa oss fram för att få förhållandet att gå ihop.

Öronpropparna hjälpte inte och hamnade i nattduksbordet.

Slutsats: Dessa öronproppar var definitivt inte designade för att avvärja denna armé av decibel och efter en kort stund befann sig öronpropparna i lådan i mitt nattduksbord tillsammans, med min tandblekning hade gett bättre resultat än propparna.

Det var nu upp till Oscar. Knuffande och vändandet i sängen höll oss båda vakna och bristen på sömn skadade inte bara vår relation, men även min nya karriär hade börjat förlora sin lyster. Nätterna då jag borde ha sovit, spenderades istället på Googlandes om snarkning. Snarkning hade blivit vår nya besatthet.

Finns det olika typer av snarkning?

Nasal snarkning

Jag bestämde mig för att börja lyssna på Oscar snarkningar. Är det månne hans näsa? hans bihålor? (är han en nasal snarkare)? Vi gjorde ”Nasal-testet”.

Titta i en spegel, tryck på sidan av ena näsborren för att stänga den. Med munnen stängd bör du andas in genom den andra näsborren. Har din näsborre tendensen att kollapsa? Testa båda näsborrarna.

Näsvidgare som ska öppna näsborrarna för att minska snarkningar. Funkade inte på min pojkvän..

Näsutvidgarna ska öppna upp näsan och således ska man snarka mindre. Funkade dock inte för den typen av snarkning Oscar led av.

Oscar var inte övertygad om att hans ena näsborre inte kollapsade och vi hade egentligen ingenting att förlora, förutom ännu en sömnlös natt. Jag köpte ett nässpray som tydligen stack värre en attan i näsan, vilket resulterade i att han konstant nyste. Nej, det fungerade inte i alla fall.

Näsutvidgare var följande på alternativlistan. Oscar läste noggrant instruktionerna och satte in plastkonerna i näsborrarna. Han kände att han kunde andas bättre genom näsan än förut, så jag tror absolut att dessa näsutvidgare skulle ha fungerat om snarkningarna verkligen hade kommit från näsan. Detta var dock tyvärr inte lösningen till hans snarkning.

Snarkning via munnen

Kanske Oscar snarkade via munnen? Jag var ganska ivrig på att prova nästa test och bad honom att följa mina instruktioner.

Öppna munnen och gör ett snarknings-ljud. Stäng nu munnen och försök göra samma ljud. Kan du bara snarka med munnen öppen?

Efter att ha prövat detta test flera gånger, kom vi inte fram till någon slutsats.

Oscar vaknade ibland på morgonen med en torr mun, halsont och dålig andedräkt. Även om jag inte hade lagt märke till det tidigare, hade han nog munnen öppen då och då när han sov.

Kanske hade vi hittat rätt lösning?

Så, jag gick och köpte plåster som höll munnen stängd. Personligen kunde jag verkligen inte vänta med att prova dessa plåster på Oscar. Vi var båda ivriga, och jag utmanade honom att säga sina sista ord innan han använder plåstren. Det verkade nog som att han snarkade mindre, men kanske ljudet hade dämpats på grund av att hans mun delvis var stängd. Avdragningen av plåstren var smärtsam och lämnade ett rött märke som satt kvar långt in på förmiddagen.

Nope, nej, icke - plåstren funkade inte heller för att få Oscar att sluta snarka.

Inte heller snarkplåstren hjälpte Oscar att sluta snarka.

Det fanns även en annan lösning kallad hakrem, men han vägrade pröva detta och kände att han hade kommit fram till att han inte snarkade via munnen.

Snarkning vid tungan och mjuka gommen

Nu i efterhand kännes det som vi kanske borde ha försökt detta först, men alla andra lösningar verkade som mycket snabbare och lättare lösningar. 80% av alla människor som snarkar är tunga-och-gom snarkare. Jag borde väl ha vetat detta, Oscars hals var åtminstone 43 centimeter och han har alltid varit lite överviktig. Han röker socialt och dricker något smått de flesta kvällarna. Detta var rena rama receptet för denna typ av snarkning.

Alright, dags för testet.

Tryck fram underkäken, eller stick ut tungan så långt det går och håll den sedan mellan tänderna. Försök nu göra snark ljud.

Låter ljuden svagare med käken eller tungan i denna position?

Jag hoppade upp och ner ivrigt framför Oscar när han tryckte underkäken framåt i värsta bulldog-posen och försökte att snarka. Det fanns en mängd olika lösningar för denna typ av snarkning. Att se urvalet av produkter på nätet visade att vi inte var ensamma.

Snarkskenan som hjälpte min pojkvän att sluta snarka. Bredvid kan du se näsvidgarna som vi testat innan som inte hjälpte alls.

Skenan från Apoteket som fick min pojkvän att sluta snarka. Bredvid är näsutvidgarna som inte fungerade.

Oscar valde att prova ett munskydd som hade ett gott rykte. Att gjuta enheten var enkelt, men det var väldigt viktigt att följa instruktionerna för att enheten skulle fungera. Vi var båda mycket ivriga för att se om detta fungerade. Vi kröp tillsammans i säng och hoppades att vi kunde få ett stopp på snarkningen en gång för alltid.

Denna natt var den första natten på flera månader som jag fick en bra nattsömn, efter att jag hade flyttat in med min kära Oscar. Vi är båda nöjda med den lösningen vi har hittat. Oscar sade att det antagligen kommer att ta en stund för honom att vänja sig med skenan. Han känner att han måste röra på sin käke på morgonen innan han äter sina frukostflingor. Men problemet med snarkningarna är löst och Oscar verkar faktiskt själv vara mindre trött och ha mera energi.

Jag har äntligen mitt liv, en framtid med min pojkvän och min nya karriär tillbaka på rätt spår. Det är fantastiskt vad en bra nattsömn kan göra. Så om du har en pojkvän som snarkar – hjälp honom och beställ idag – testa, köp och få en bra nattsömn.

Jag som har skrivit posten heter Andrea och pluggade förskolelärarprogrammet på Umeå universitet när jag träffade Oscar. Jag har valt att dela denna post för att vi vet hur utbrett problemet är och kan i många fall leda till att ett förhållande går i kras. Jag hoppas innerligt att detta kommer förbättra både din partners sömn, välmående och ert förhållande.

Lycka till!