EaseWhite tandblekningstest

EaseWhite

4

resultat

6.0/10

produkt

1.0/10

utbud

7.0/10

konsumentskydd

5.0/10

support & betalning

1.0/10

Kortfattat

  • Billigt
  • Stort utbud av pennor och kit

Kontakt

  • Tandblekningen kan innehålla peroxider
  • Uppger inte om de testar på djur
  • Klen support

 

Easewhite har sagt upp sin verksamhet sedan augusti 2016. Om du har några frågor angående deras produkter, vänligen kontakta: [email protected]

Recension av EaseWhite tandblekning

Sedan EaseWhite grundades 2004 har de blivit Sveriges mest sålda tandblekning och Europas ledande aktör inom tandblekning – Detta är ett påstående som Vita Tanden tänker ta reda på i sin recension av EaseWhite.

Test av EaseWhite e-shop

easewhite sida

När vi surfar in på Easewhite möts vi av webbdesign á la 2010 och ger ingen jättefröjd för ögat. Det är lätt att hitta information på sidan, så länge man surfar på datorn. I mobilen blir det mycket svårt att navigera runt. Det hade även varit intressant att läsa om kunder som tidigare blekt tänderna med EaseWhite.

easewhite instant tandblekning hemma

EaseWhite INSTANT

Dock har de gott om generell information om att bleka tänderna hemma och en utförlig FAQ. Många säljande texter varför man bör bleka tänderna samt hur det kommer sig att ens tänder blir missfärgade. Men inget om de testar sina produkter på djur.

Easewhites utbud av tandblekningar

EaseWhites utbud är stort och erbjuder olika blandade paket av tandblekning

• EeaseWhite INSTANT – EaseWhites vanligaste tandblekning
• EaseWhite Tandblekningspenna – Liten och effektiv tandblekningspenna
• EaseWhite INSTANT med Tandblekningspenna – Sänkt pris på INSTANT och penna
• Tandblekningspenna Plus+ – En extra tandblekningspenna till ett rabatterat pris
• INSTANT Plus+ – Två kompletta paket EaseWhite INSTANT

EaseWhite innehåll

Något som gör oss lite oroliga på redaktionen är att det inte går att hitta vad det är för aktiva ämnen i tandblekningen. Vilket får oss att tro att det kan innehålla peroxider. Att använda peroxider i tandblekning ger ett garanterat vitt resultat, men sedan 2012 bestämde EU att det inte längre får säljas. De företag som inte utvecklar sin egna formula använder ofta denna äldre variant för att få vitare tänder hemma.

Betalning och frakt hos EaseWhite

Att betala för sin tandblekning hos EaseWhite är inga konstigheter. De erbjuder moderna betalningslösningar som

• VISA & MasterCard

• Direktbetalning med internetbank

• Klarna faktura

Frak betalas alltid av kunden hos EeaseWhite. För en tandblekning kostar det 29kr, inget jättesumma direkt. Men tandblekningsbranschen är tuff och det finns många andra konkurrenter som erbjuder gratisfrakt.

betalning tandblekning

Kundtjänst och certifieringar hos EaseWhite

Supporten hos EaseWhite är dessvärre inte något vidare – ingen telefonsupport och motiverar bristen av desamma för att de har så många internationella kunder och ställer stor press på språkkunskaper (?) Enligt oss borde de i vilket fall ha en svensk/skandinavisk support för sina marknader.

EaseWhite har inte heller någon online-chatt när man behöver hjälp snabbt, utan ska leva helt på snabba mail svar.

Trygg e-handel logo vitatandenTrygg E-Handel

EaseWhite får ett stort plus i kanten för är deras Trygg E-handel certifiering. Certifieringen innebär att företaget är anslutet till Svensk Handel och blir kontinuerligt testade. Det innebär även att du har full ångerrätt och utlämning av personuppgifter följer svensk lag. Om du väljer att skicka tillbaka din tandblekning så har du full rätt att öppna och inspektera, men inte använda för att få tillbaka full ersättning.

 

Vita Tandens slutsats av EaseWhite

Summa summarum så är EaseWhite ‘Okej’. De har ett stort utbud till ett lågt pris, men de presenterar en halvdassig sida och stor oklarhet vad deras tandblekning egentligen innehåller. Att deras kundtjänst år 2015 är i höjd med deras design gör det hela lite skämmigt. Om de själva inte orkar sitta telefonvakt kan man hyra ut sånt idag.

Att EaseWhite är certifierade av Trygg E-Handel ger dock ett plus i kanten. Det gör att man som konsument är fullt skyddad om du skulle bli skadad av produkten eller vill återlämna den. Men det kompenserar inte upp de andra negativa faktorerna. EaseWhites fyller sitt syfte, men inte mycket mer.

Om du vill läsa om andra tandblekningar som ger större klarhet i deras innehåll och kommunikation till kunder, rekommenderar vi att du läser Vita Tandens oberoende test av tandblekning.