Tandblekning med White Stripes

Rebecka testar Dentway White Strips

Dentway White Strips är det senaste från dentalteknologin och är framtagen av tandläkare men anpassad för hemmabruk. Den ska vara mycket enkel att använda och ge resultat efter 7 dagar.

Vi har låtit Rebecka testa Dentway White Strips för att ta reda på om de lever upp till sina löften. Rebecka dricker kaffe dagligen och det brukar bli något glas vin till helgen. En typisk svensk som fått missfärgade tänder över tid.

Rebecka har testat Dentways tandblekningsremsor och tagit bilder.
Starta det nya året med en rabattkod!
Starta det nya året med en rabattkod!

Dentway White Strips gav Rebecka önskat resultat efter 10 dagar. Gratis frakt, Nöjd Kund Garanti och exklusiv 5% rabattkod från Vita Tanden.

423kr 445kr
image
VISA RABATT
Last day

Hur gick testet och vad blev resultatet?

Det gick förvånansvärt bra och jag är nöjd med resultatet! Själva processen att bleka tänderna var enkel, men för mig tog det 10 tillfällen innan jag blev helt nöjd.

Före och efter bilderna är från badrummet och ljuset är detsamma. Skillnaden är riktigt stor och jag skulle säga att tänderna nu är fem nyanser vitare än innan jag började. De tänderna där tandblekningen var fasttejpad blev alla jämnt vita.

Jag har fortfarande kvar ett par remsor vilket jag kommer använda i framtiden för att piffa upp tandblekningen.

Före och efter bilder efter att Rebecka har recenserat Dentway Whitening Strips

Så här gjorde jag

Att applicera remsorna var precis som att klistra ett klistermärke på tänderna. Jag använde nageln för att peta in stripsen ordentligt mellan tänderna och upp nära tandköttet (inte på tandköttet dock) för att se till att hela tänderna blektes.

Första gången var tänderna något fuktiga då jag hade borstat tänderna innan, vilket gjorde att stripsen gled runt lite grann, men efter att jag torkade tänderna med en handduk så satt de som berget. Jag kände inga ilningar eller annat obehag under eller efter själva blekningen.

Instruktioner säger att varje tillfälle tar 20 minuter, men då blekte tänderna medan jag sminkade mig på morgonen så kunde de ibland sitta några minuter till. Jag råkade missa första lördagen av… ”naturliga orsaker” så det blev inte riktigt 10 dagar i följd haha.

Jag är klart nöjd och rekommenderar Dentways White Strips till alla som har missfärgade tänder och vill bleka dem till ett bra pris!

Remsorna från Dentway klistras på tänderna precis som ett klistermärke.

Rebecka håller upp Dentways White Strips under hennes 10 dagars test.
Starta det nya året med en rabattkod!
Starta det nya året med en rabattkod!

Dentway White Strips gav Rebecka önskat resultat efter 10 dagar. Gratis frakt, Nöjd Kund Garanti och exklusiv 5% rabattkod från Vita Tanden.

423kr 445kr
image
VISA RABATT
Last day

Vad är en tandblekning med white strips?

Tandblekningsremsor som är dess svenska namn var den första tandblekningen som presenterades för privat bruk 2001. Det var det amerikanska företaget Crest White Stripes som lanserade de första remsorna vilka fullkomligt skrämde skräck i tandläkarna. De hade helt plötsligt hade fått konkurrens om tandblekning!

Rädslan var inte obefogad då white stripes ger lika vitt resultat som en tandläkarblekning, men till en tiondel av priset. På den tiden innehöll remsorna ett mycket starkt medel ”peroxid” som gjorde tänderna väldigt vita, men även kunde ge biverkningar som ilningar eller irritation i tandköttet. Detta resulterade i att tandblekning hemma fick ett dåligt rykte både från privatpersonerna själva och även från tandläkarna.

Tiderna ändras – välkommen till 2018

Mycket har hänt på över de 15 år som har gått sedan white strips introducerades. Nu innehåller inte längre tandblekningsremsor peroxider, utan ofta en stor del plantbaserade material. Samma typ av blekningsmedel som sitter på remsorna hittar du även i startkit med skena samt tandblekningspennor.

I och med bytet av material i tandblekningen så är den inte riktigt lika effektiv. 2001 så kunde du få helt kritvita tänder, tänk typ Hollywood fruar, på en vecka. Dock ger dagens tandblekning inga biverkningar och tar ett par dagar längre än dess äldre variant.

Maria Montezami med riktigt vita tänder.

OM du vill ha lika vita tänder som Maria Montazami så kommer du behöva att använda dig av både ett startkit OCH tandblekningsremsor. Du börjar att bleka tänderna på djupet med startkittet och när det är klart använder du remsorna för att ge den där sista touchen av vithet.

Tidsbegränsat erbjudande endast idag!
Tidsbegränsat erbjudande endast idag!

Dentways populära Starter Kit tandblekning är nedsatt 50% samt Vita Tandens exklusiva 5% rabattkod sänker priset till 470 kr. Klicka på rabattkoden för att kopiera.

470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Last day

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

För vem passar whitening stripes?

Tandblekning white strips passar framförallt för dig som redan har blekt tänderna innan, eller inte har grovt missfärgade tänder. Kanske har du gjort det hos tandläkaren eller hemma och vill förbättra på din befintliga nyans.

Om du aldrig blekt tänderna innan rekommenderar vi ett startkit med skena istället. Tandblekningsremsorna bleker endast de tänder som de sitter klistrade på och inte de tänderna längst in i munnen som ett startkit gör. Tandblekning strips är därför mycket bra att komplettera med när reser eller vill vara lite extra snygg inför kvällen. Remsorna tar inte mycket plats och kan enkelt läggas i handväskan.

Fördelar

  • Effektiv punktblekning
  • Enkel att använda
  • Kladdfri
  • Billig

Nackdelar

  • Kan kladda ihop vid applicering
  • Bleker bara vissa tänder
  • Säljs av få återförsäljare

Hur blir resultatet med tandblekning stripes?

Vi garanterar att dina tänder kommer bli vitare av tandblekningsremsor. Om du använder produkten varje kväll en vecka kommer dina tänder definitivt blivit vitare och ditt leendet skina lite extra på lördagskvällen.

Nedan har vi ett axplock av före och efterbilder tagna på våra testpersoner samt bilder från Dentways egna recensioner av deras White Strips.

före efter dentway 2017 3
Ojämt missfärgade tänder av tobak
15 behandlingar
före efter dentway 2017 5
Missfärgade tänder av mat & dryck
7 behandlingar
Dentway före efter
Missfärgade tänder av tobak
14 behandlingar
Starta det nya året med en rabattkod!
Starta det nya året med en rabattkod!

Dentway White Strips gav Rebecka önskat resultat efter 10 dagar. Gratis frakt, Nöjd Kund Garanti och exklusiv 5% rabattkod från Vita Tanden.

423kr 445kr
image
VISA RABATT
Last day

När får jag vita tänder av white strips?

Resultatet är beroende på vilka tandblekningsremsor du köpt, men normalt tar det tre till fem gånger innan du den första skillnaden. Varje tillfälle tar 20-30 minuter.

Det första resultatet brukar vara små vita fläckar på tänderna, men det är inget du behöver vara orolig för att det ska bli fläckigt, de försvinner efter någon timma och lämnar en jämn vit nyans. Beroende på hur missfärgade tänder du hade innan (snusare & rökare för er tar det längre tid…) så tar det ytterligare tre till tio gånger till.

Vilka white stripes är bäst?

Vi rekommenderar alltid att du använder blekningsremsor som är fria från peroxider. En annan självklarhet är även att tandblekningen inte är testad på djur och att den inte får innehålla några skadliga ämnen. När vi testar tandblekningar utgår vi från Läkemedelsverkets riktlinjer för att garantera en säker användning och likaså rekommenderar vi dig att du bara köper tandblekningar som är godkända av dem.

När du köper tandblekning hemma bör du välja ett företag som har en ‘Nöjd Kund-Garanti’ vilket innebär att du får pengarna tillbaka om tänderna inte blir vita. ‘Nöjd Kund-Garanti’ är standard bland de seriösa aktörerna i Europa, men dessvärre finns det vissa ”lyckosökare” på nätet som importerar tandblekning från Kina som inte lämnar några garantier. Exempelvis recenserade vi ShineWhites tandblekning för länge sedan som innehöll peroxider, som du kan läsa mer om här.

Alla tandblekningar som vi rekommenderar följer alla regler och är framtagna i Europa eller USA. Om du vill veta mer kan du läsa bland våra varningar.

Dentway – Bäst i Test

Dentway är företaget som står i framkant för tandblekning hemma. Dentway tar hem förstaplatsen i 2018’s upplaga av Vita Tandens Tandblekning Bäst I Test med både Dentway White Stripes och Dentway Starter Kit Regular. Till ett bra pris lyckas de gång på gång överraska oss med ett vitt resultat, gratis frakt och en mycket proffsig kundtjänst.

Dentways Start Kit gav våra testperson vitare tänder efter bara tre blekningar – snabbast av alla startkit vi testat.

Starta det nya året med en rabattkod!
Starta det nya året med en rabattkod!

Dentway White Strips gav Rebecka önskat resultat efter 10 dagar. Gratis frakt, Nöjd Kund Garanti och exklusiv 5% rabattkod från Vita Tanden.

423kr 445kr
image
VISA RABATT
Last day

Var kan jag köpa white strips till bästa pris?

White strips går att köpa på välsorterade apotek och hälsobutiker, men till ett något högre pris. Om du vill köpa tandblekning strips billigt rekommenderar vi att du köper direkt av återförsäljarna på deras hemsida. Vid köp på nätet ingår även deras Nöjd Kund-Garanti och i många fall gratis frakt.

Hur använder jag tandblekningsremsorna?

Ett paket med white stripes tandblekning brukar generellt innehålla 28 whitening stripes. (14 remsor till övre och 14 till nedre tänderna). Två stycken remsor med tunn mikrofilm ligger tejpade på en genomskinlig plastbit. Ena mikrofilmen är lite större och är anpassad för den övre käken och den andra är mindre för de nedre tänderna.

Innan du tejpar fast mikrofilmen bör du borsta tänderna och sedan torka av dem med en handduk då blekningsremsorna fäster mycket bättre på torra tänder.

Tips vid applicering

Tejpen som även agerar blekningsmedel är väldigt kladdig och du får akta att remsorna inte kladdar ihop sig innan du har satt igång. Dra den försiktigt av från aluminium-plasten den sitter applicerad på. Förvara remsorna på en torr plats så riskerar kommer de vara lättare att ta bort från plasten.

Börja med att fästa tejpen på framsidan av tänderna så ser du till att de tänder som syns när du ler får mest blekning. Eftersom att tänderna bara bleks där tejpen är klistrad så rekommenderar vi att du tar en tops och drar mellan tänderna så att tejpen sitter jämt utan några luftbubblor.

Starta det nya året med en rabattkod!
Starta det nya året med en rabattkod!

Dentway White Strips gav Rebecka önskat resultat efter 10 dagar. Gratis frakt, Nöjd Kund Garanti och exklusiv 5% rabattkod från Vita Tanden.

423kr 445kr
image
VISA RABATT
Last day