Vad innehåller ett tandblekningskit för hemmabruk?

Guide till innehållet i ett tandblekningskit

Tandblekningskit, startkit, instant whitening, hemmakit… Kärt barn har många namn. Tandblekningskit är i vart fall den vanligaste typen av tandblekning hemma och även den som ger vitast resultat med längst hållbarhet.

Om du inte blekt tänderna innan och vill veta vad du köper, bör du läsa denna artikel.

1. Hur fungerar tandskenan?

Tandskenor är själva grunden till din tandblekning och du får alltid med minst tre stycken skenor, en för varje tandrad och gärna en i reserv. Tandskenorna är gjorda i mjukplast och blir formbara när de värms upp.

Precis som boxaren formar sitt tandskydd i varmt vatten, formar man tandskenor för tandblekning på samma sätt. Om du har ett gammalt tandskydd hemma, kan du lika gärna använda det.

Med skenan blir tandskenan unik för ens tänder och säkerställer ett jämt och vitt resultat.

dentway skena till vänster boxning till höger

En vanlig skena från Dentway till vänster och till höger ett oformat boxningstandskydd.

 

2. Hur använder jag blekningsgelen?

Blekningsgelen är transparent och står till svars för själva ‘blekningsmagin’. Du lägger ett tunt lager på dina formade tandskenor och placerar det mot under och överkäken. Vänta i 20-30 minuter och du har gjort din första tandblekning.

Har du funderat på att bleka tänderna hemma? Läs vår artikel du får när du köper tandblekning på nätet.

Se till att köpa en tandblekningsgel utan peroxider, så kan du vara lugn att det inte kommer ila eller lämna några bieffekter. Många av de moderna gelerna är baserade på naturliga ämnen och är helt pH-neutrala. Spana in vårt bäst i test för att hitta en utan peroxider.

 

3. Nyanskarta – Vad är det?

En nyanskarta för tänderna innehåller en färgpalett föreställandes tänder. Från mörkt kaffemissfärgade tänder till snygga vita tänder. Med en nyanskarta kan du enkelt mäta var du började och hur vita tänder du vill ha.

Tandnyanskarta för att mäta tänderna.

Tandnyanskarta för att mäta vitskalan när du bleker tänderna

4. Vad gör jag med förvaringsboxen?

När du inte använder dina tandskenor placerar du dem i asken för enkelt förvaring. Att låta dem ligga framme i badrummet är inte speciellt charmigt. Dentway och Dentaworks är två återförsäljare som kostnadsfritt skickar med en box.

 

resultat av dentway tandblekning

Före och efter bild av Dentways tandblekning – Samma resultat som hos tandläkaren men till en bråkdel av priset.

 

5. Klarar jag mig utan manualen?

Ja det gör du – att bleka tänderna hemma är inte speciellt svårt, men om du känner dig orolig så följer svenska instruktioner med.

Om jag vill köpa en tandblekning, var gör jag det?

Då rekommenderar vi att spana in vår jämförelse av tandblekningar. Vi har jämfört flera svenska tandblekningar för att kora en vinnare.

Klicka här för att komma till testet