Fungerar det att bleka tänderna med gurkmeja?

Tandblekning hemma med gurkmeja

Att borsta tänderna med gurkmeja kanske låter lite konstigt. Det tyckte vi på Vita Tanden också men som vanligt är vi aldrig sena med att testa nya rön. Till att börja med lärde vi oss om gurkmeja och dess hälsoegenskaper på kroppen.

Denna gyllene krydda har en lång historia och den användes redan för 5 000 år sedan i Öst. Både i den kinesiska medicinen och inom indisk Ayurveda används kryddan. Vad som är bra med gurkmeja är bland anant dess egenskaper på huden. Den orangeaktiga kryddan har flera bra egenskaper exempelvis:

  • Ökar hudens lyster
  • Gör huden mer elastisk
  • Motverkar åldersfläckar
  • Mjukgör huden

Men även om gurkmeja är känd för att ha en bra inverkan på huden är den faktiskt även användbar för munhälsan.

Gurkmejan har både antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Detta är väldigt bra för både tandkött och för att motverka karies. Om du vill ge munnen en uppfräschning, bli av med bakterier och få ett friskare tandkött är gurkmeja värt att testa. Förutom att munnen stärks av gurkmeja kan dina tänder dessutom bli lite vitare. Låt oss berätta.

Ta bort missfärgningar

Vi på Vita Tanden valde att testa på en kur med just gurkmeja. Om du också vill testa att ta bort missfärgningar och få vitare tänder kan du följa våra anvisningar.

Det enda du behöver för att borsta tänderna med gurkmeja är:

  • 1 msk kallpressad kokosolja (gärna ekologisk)
  • 1 tsk gurkmeja
  • Tandborste

Blanda ihop kokosoljan med gurkmejan i en liten skål. Du kan använda en sked tills du fått en pasta. Borsta tänderna med din hemmagjorda pasta precis som vanligt – morgon och kväll.

Genom att borsta tänderna med gurkmeja så får du både vitare tänder och en bättre munhygien.

 

Hur blev resultatet efter tandborstningen?

Vi upplevde stora fördelar när vi borstade tänderna med gurkmeja. Främst kändes munnen fräschare. Dessutom fick tänderna en jämnare färg och missfärgningarna minskade lite.

Vi kände inga biverkningar med att använda pastan. Du kan med andra ord borsta tänderna med gurkmeja tills du uppnått ett bra resultat.

Att bleka tänderna med gurkmeja och kokosolja är inte en smaksensation. Det är faktiskt ganska äckligt. Vi valde därför att borsta tänderna med vanlig tandkräm efter gurkmejan för att få bort smaken. Men med detta sagt är det klart värt att testa.

Något som du dock behöver känna till innan du börjar borsta tänder med gurkmeja, är att allt blir gult. Gurkmeja är en otroligt färggrann krydda som färgar av sig på allt det kommer i kontakt med. Oroa dig inte. Gurkmeja färgar inte tänderna gula, men din tandborste och tröja kommer garanterat bli knallgul. När du borstar tänderna med gurkmeja är det därför bra om du tar på dig en ”skräp t-shirt”, eller står halvnaken.

Vilket alternativ bleker mina tänder snyggt vita?

Gurkmeja har inte en superblekande effekt utan hjälper snarare till att stärka munnens hygien. Om du gärna vill ha ett kritvitt Hollywoodleende finns det andra metoder att använda, som att gå till tandläkaren för 3000 kr eller köpa ett startkit av tandblekning.

Men som sagt, är det vita tänder du är ute efter finns bättre alternativ; vi har testat Dentways Start Kit som levererande mycket vitt resultat och med smak av fräsch mint. Att produkten är skonsam mot tandkött och emalj känns extra bra.

Dentway Starter Kit är en mycket omtyckt tandblekning i Sverige, Norge och även vinnare av vårt tandblekningstest. Läs under vad Cosmopolitan och flera bloggare har att säga, samt missa inte deras tidsbegränsade erbjudande!

Recension av Dentway Start Kit
Recension av Dentway Start Kit
Vita Tanden har testat Dentways populära tandblekning för 895 kr nu nedsatt till 470 kr. Vi är mycket nöjda och tagit före & efter bilder.
470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Expired

”Samma resultat som efter en dyr behandling hos tandläkaren.”
CosmopolitanCosmopolitan

”Slår rekord i enkelhet och ger faktiskt resultat!”
MamaMama

”Jag rekommenderar alla som söker en effektiv och superbra tandblekning att testa Dentway :D”
Andrea BadendyckAndrea Badendyck

”Det ger i vart fall resultat! Och tänk på det, jag rekommenderar aldrig produkter jag inte är nöjd med!”
Glenn HenriksonGlenn Henrikson

”Eftersom att jag snusar så har jag inte lust att det ska synas på tänderna och den enklaste och bästa sättet är därför bleka tänderna lite då och då. Jag har använt Dentways tandblekning i åtta dagar och är riktigt nöjd! Jag har provat tandblekning av kompisar innan och tyckte inte det gjorde någon större skillnad.”
Bjørn-ErikBjørn-Erik

Begränsat erbjudande från Dentway
Begränsat erbjudande från Dentway
Dentways populära Starter Kit tandblekning är nedsatt 50% samt Vita Tandens exklusiva 5% rabattkod sänker priset till 470 kr. Matcha brännan med vita tänder! Klicka på rabattkoden för att kopiera.
470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Expired

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0