Test av tandblekningspenna 2018

Det är bara fler och fler svenskar som får missfärgade tänder av tobak, kaffe och mat. Men det finns ett effektivt sätt att få tänderna vita igen.

Att bleka tänderna med en blekningspenna är enkelt och tar bara ett par minuter om dagen. Vi har testat tre svenska tandblekningar och funnit vår favorit!

TESTVINNARE
Blekningspenna från Confidentsmile innehållandes 10ml gel

Confidentsmile

Innehåll: 2ml
EU-godkänd & peroxidfri
Gratis frakt
Leverans: 1-2 dagar

Rabattkod 10%: vitatanden

249kr

TVÅA
Blekningspenna från Dentaworks innehållandes 4ml gel

Dentaworks

Innehåll: 10ml
EU-godkänd & peroxidfri
Gratis frakt
Leverans: 1-2 dagar

395 kr

249kr
Rabattkod 10%: vitatanden

Confidensmiles blekningspenna är snabb och smidigt för att bleka missfärgade tänder vita. Den är perfekt när du vill vara lite extra snygg inför en dejt eller om ditt startkit har missat en tand.

Ett behandlingstillfälle tar 15 minuter och du penslar innehållet på den tanden du önskar bleka.

Pennan ger inga biverkningar, skadar inte emaljen och följer Läkemedelsverkets anvisningar.

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

Instruktionsvideo

Tidsbegränsat erbjudande i maj
Tidsbegränsat erbjudande i maj

Köp Confidentsmiles 2ml tandblekningspenna för att fräscha upp en befintlig tandblekning till ett mycket bra pris. Exklusiv rabattkod för Vita Tanden på extra 10%!

249kr 499kr
image
vitatanden
Expired

 


 

Hur ska jag veta vilken penna är bäst?

När det kommer till tandblekningspennor så vill du ha så mycket ”bang for the buck” som möjligt. Med andra ord vill du hitta en penna som kostar lite men ger mycket. Och det är precis vad 2018’s vinnare gör.

Hur kan Confidentsmile vara så billig?

Det finns två enkla anledningar till att deras tandblekning är så billig:

 1. Confidentsmile är ett grossistföretag och säljer tandblekningar till tandläkare, kliniker och slutkunder över hela Europa. De kommer därför upp i väldigt stora volymer.
 2. Vi frågade Confidentsmile artigt om våra läsare kunde få en rabattkod på 10% – vilket vi fick!
 3. (Bonusanledning: Deras hemsida är rätt ful och långsam… Var nog billig att bygga)
Tidsbegränsat erbjudande i maj
Tidsbegränsat erbjudande i maj

Köp Confidentsmiles 2ml tandblekningspenna för att fräscha upp en befintlig tandblekning till ett mycket bra pris. Exklusiv rabattkod för Vita Tanden på extra 10%!

249kr 499kr
image
vitatanden
Expired

Vi på Vita Tanden rekommenderar alltid tandblekningar som är fria från peroxider inte testade på djur. Genom att granska vår jämförelse ovan kan du se vilken penna som når våra kriterier.

Det finns vissa mindre oseriösa ”lyckosökare” på nätet som säljer importerade tandblekningar från Kina. Dessa brukar oftast innehålla peroxider och uppger inte om de testar preparaten på djur. Genom att köpa direkt från en kontrollerad återförsäljare får du även det bästa priset.

Hur har ni testat pennorna?

På Vita Tanden testar vi flera olika metoder utöver tandblekningspennor som; startkit, white strips, naturliga metoder och mer. Vårt tillvägagångssätt går att läsa på djupet om här. där du även hittar recensioner av butikerna som säljer tandblekningarna.

Vita Tanden har testat flera tandblekningspennor och hittat vår favorit.

Lina mitt uppe i att testa en tandblekningspenna.

Eftersom att vi är helt oberoende så väljer vi själva vilka företag vi vill testa och vårt tillvägagångssätt. Nedan är proceduren.

Kriterier

 • Icke rökare eller snusare
 • Inte blekt tänderna innan

Metod

 1. Borsta tänderna grundligt.
 2. Applicera tandblekning på de sex övre tänderna.
 3. Applicera tandblekning på de åtta undre tänderna.
 4. Vänta 15 minuter
 5. Upprepa 10 gånger
 6. Rapportera resultat med en tandnyanskarta
Genom att mäta resultatet med en nyanskarta kan vi komma fram till bäst tandblekningspenna.

En tandnyanskarta används för att mäta resultatet efter 10 dagars användning av blekningspennan.

För vem passar en blekningspenna?

En typisk användare är någon som redan blekt tänderna en gång innan. Pennan ger vita tänder snabbt, men fungerar bäst när man endast vill bleka ett specifika par tänder. Om man har blekt tänderna innan med skena så är hela munnen en nyans vitare. Att då använda pennan för att fräscha upp blekningen lite extra är ett bra alternativ.

Även om man blekt tänderna en gång slutas de inte att missfärgas och det är viktigt att kontinuerligt bleka tänderna om man vill ha ett vitt leende. Genom att bara pensla på de tänderna som syns blir tandblekningspennan en billigare och effektivare metod än att använda sig av skena och gel.

Fördelar &  nackdelar

Fördelar

 • Billig
 • Enkel användning
 • Snabbt resultat
 • Håller länge
 • Lätt att ta med

Nackdelar

 • Passar bäst dig som redan blekt tänderna

Var kan jag köpa en tandblekningspenna?

Billigast köper man en blekningspenna online, men finns även i välsorterade hälsobutiker och apotek till ett lite högre pris. På nätet säljs de både av tillverkarna själva eller olika återförsäljare. Vi rekommenderar att köpa direkt från tillverkarna som ofta lämnar ”nöjd kund-garanti” och en professionell kundtjänst. Utöver tipsen ovan rådgör vi även att köpa från en tillverkare med gratis frakt, paketet är litet och brukar dyka upp nästkommande arbetsdag i brevlådan.

Vad är en tandblekningpenna?

En tandblekningspenna eller också kallad blekningspenna är en kompletterande metod för tandblekning. Den är mycket enkel att använda och ger ett snabbt vitt resultat. En blekningspenna är lika stor som en vanlig penna eller ett nagellack och kan enkelt tas med när man ska resa eller i handväskan.

Pennan är uppdelad i två delar. Den bakre delen där gelen förvaras, precis som en traditionell bläckpenna och den främre delen där penseln sitter. Genom att snurra på den bakre halvan pressas blekningsmedlet upp till penseln. Blekningsgelen är mycket dryg och man kan enkelt snurra borsten blöt utan riskera att gelen åker av. Gelen är normalt sett smaksatt med mint, men det finns även vissa med sötare smaker som melon.

Hur använder jag en blekningspenna?

När man applicerar gelen behöver man endast göra det på de tänderna som syns när man ler. Läpparna får inte täcka tänderna under tiden som man bleker och genom att le stort så blottas dem. Borsta först tänderna och torka sedan av tänderna med en handduk då gelen fäster mycket bättre på torrt underlag. Pensla försiktigt på blekningsgelen och se till att komma till ordentligt mellan tänderna, då gelen är så pass dryg och inte flyter ut av sig själv. Hela proceduren påminner mycket om att måla naglarna. Låt inte läpparna komma i kontakt med gelen och fortsätt le i 5 minuter. Skölj sedan munnen med vatten och spegla dig i spegeln. Visst blev det vitare?

Tidsbegränsat erbjudande i maj
Tidsbegränsat erbjudande i maj

Köp Confidentsmiles 2ml tandblekningspenna för att fräscha upp en befintlig tandblekning till ett mycket bra pris. Exklusiv rabattkod för Vita Tanden på extra 10%!

249kr 499kr
image
vitatanden
Expired