Tandblekningspenna

Vita Tandens test av tandblekningar hemma 2021

Vi har testat och recenserat sex olika tandblekningspennor och tagit före & efter bilder.

En blekningspenna är mycket effektiv för att ta bort missfärgningar på enstaka tänder eller om du vill förbättra en befintlig tandblekning. Läs vårt test nedan och jämför själv!

Tandblekningspenna bäst i test 2021

Märke

Resultat

Frakt

Pris

Betyg

Butik

5/5

Gratis, 1-2 dagar

249 kr

4/5

Gratis, 1-2 dagar

295 kr

4/5

Gratis, 1-2 dagar

390 kr

3/5

Gratis, 1-2 dagar

189 kr

3/5

49 kr, 1-2 dagar

349 kr

3/5

19 kr, 1-2 dagar

399 kr

Bästa tandblekningspennan – SimpleSmile

SimpleSmile Touch-Up Pen

SimpleSmiles tandbblekningspenna är effektiv och smidig för att bleka missfärgade tänder. Den är perfekt när du vill vara lite extra snygg inför ett tillfälle eller vill komplimentera en befintlig tandblekning.

 • Innehåller Aloe Vera & flour
 • Nyanskarta & svenska instruktioner
 • Enkel användning

Ett behandlingstillfälle tar tre minuter och du penslar innehållet på de tänder du vill bleka.

Simplesmile Touch-Up Pen
Simplesmile Touch-Up Pen
Effektiv tandblekningspenna från SimpleSmile som bleker dina tänder flera nyanser vitare. Vinnare i 2021 test av tandblekningspenna.
249:-
image

Före & efter bilder

Resultat efter 10 dagars tandblekningspenna

Gult missfärgade tänder

Efter avslutad behandling med SimpleSmile var tänderna flera nyanser vitare.

Restultat av tandblekningspenna

Missfärgade tänder av kaffe

Kaffet hade satt sina spår. Efter 10 dagar med SimpleSmiles tandblekning var de flera nyanser vitare

Hur testen utfördes

SimpleSmile tandblekningspenna med en röd blomma

Vita Tanden är specialister på tandblekning och har hjälp fler än 4000 svenskar få vita tänder sedan 2015. Baserat på erfarenhet har vi tagit fram ett ramverk hur vi testar tandblekningar.

Varje år ber vi Er läsare anmäla er till våra tandblekningstest. Whitening pennorna i detta test är recenserade av vanliga individer som följt anvisningar som kom med paketet.

Betygsfaktorer:

 • Resultat – Hur såg tänderna ut innan vs. efter
 • Dagar – Hur lång tid tog det innan resultatet visade sig
 • Pris & frakt – Vad blir totalpriset
 • Användarvänlighet – Var det enkelt att pensla på innehållet, kladdade det i munnen
 • Obehag – Upplevde testpersonerna något obehag vid användningen

SimpleSmile tog hem fullt resultat i alla kategorierna och blev således 2021’s testvinnare. Nedan kan du läsa hur de olika betygsfaktorerna fungerar.

Resultat

Genom att ta före och efter bilder på tänderna är det enkelt att jämföre om resultatet blev lyckat eller inte. Vi ber testpersonerna att ta bilder på samma tidpunkt under dagen och med samma ljus.

Om resultatet skiljer sig markant från första dagen till sista dagen så tolkar vi det som ett lyckat resultat.

Dagar

Vi har testat tandblekningar som tar flera veckor att utföra och är inget vi rekommenderar. Då tandblekningspennor är den minst effektiva metoden att bleka tänderna så bad vi användarna att bleka tänderna tills förpackningen tog slut.

Testpersonerna fick använda pennan så många gånger de ville per dag. Så länge de följde anvisningen av hur länge blekmedlet låg på tänderna innan de sköljde med vatten:

 1. SimpleSmile – Tre minuter per tillfälle x 20 tillfällen
 2. Beconfident – Tre minuter per tillfälle x 20 tillfällen
 3. Swiss Clinic – 15 minuter per tillfälle x 18 tillfällen

För att uppnå ett lyckat resultat med SimpleSmile tar det sammanlagt en timma. Jämför det med Swiss Clinic som behöver 4.5 timmar för att uppnå samma resultat. Detta tyder på att SimpleSmiles blekningsformula är flera gånger mer effektiv än Swiss Clinics.

Pris & frakt

Tandblekningar på 20-talet är väldigt billiga om du jämför hur det såg ut för några år sedan. Ett par hundralappar för ett ta bort missfärgningar är det helt klart värt. Resultatet håller sig 6-12 månader, beroende på din livstid.

Därför anser vi att priset och eventuellt kostnad för frakten är en trivial faktor. Dock, vad som inte är trivialt är missmatchningen av resultatet vs. priset på produkten.

Om du jämför SimpleSmile, vilket är den effektivaste tandblekningspennan, med Swiss Clinic så är det en stor prisskillnad. Swiss Clinics tandblekning är mer än 50% dyrare än SimpleSmile, vilket inte är reflekterat i resultatet.

Användarvänlighet

Att bleka tänderna med en penna är den minst användarvänliga metoden om du jämför med tandblekning strips och tandblekningskit.

Anledningen är att du målar blekmedlet på tänderna. Sedan är du tvungen att hålla läpparna från munnen i 3-15 minuter. Tiden är därför ytterligare en faktor som spelar en viktig roll.

Tandblekningspennorna i vårt test fungerade alla på samma sätt: du skruvar på pennan för att trycka upp blekmedlet på borsten och sedan försiktigt penslar blekmedlet på de tänder du vill bleka.

Obehag

Inga av pennorna gav testpersonerna något obehag och således fick alla whitening pens fullt resultat.

Simplesmile Touch-Up Pen
Simplesmile Touch-Up Pen
Effektiv tandblekningspenna från SimpleSmile som bleker dina tänder flera nyanser vitare. Vinnare i 2021 test av tandblekningspenna.
249:-
image

För vem passar en blekningspenna?

Tandblekningspenna från SimpleSmile

En typisk användare är någon som redan blekt tänderna en gång innan. Pennan ger vita tänder snabbt, men fungerar bäst när man endast vill bleka specifika eller en missfärgad tand. Anledningen är att blekmedlet har svårare att komma åt mellan/bakom tänderna samt dina hörntänder längst in.

Speciella tillfällen

Tandblekningspennan är superb om du är ute och reser eller vill piffa upp dig för ett speciellt tillfälle. Eftersom den är liten att ta med och går fort att använda så kan du fräscha upp leendet under dagen om du ska på en date senare på kvällen.

Vad är en tandblekningspenna?

Pennan är uppdelad i två delar. Den bakre delen där gelen förvaras, precis som en traditionell bläckpenna och den främre delen där penseln sitter. Genom att snurra på den bakre halvan pressas blekningsmedlet upp till penseln.

Blekningsgelen är mycket dryg och man kan enkelt snurra borsten blöt utan riskera att gelen åker av. Gelen är normalt sett smaksatt med mint, men det finns även vissa med sötare smaker som melon.

Innehåll

Innehåll tandblekningspenna

Alla whitening pens som du finner i vårt test är tillverkade i Sverige eller inom EU. För att få säljas i Sverige måste produkterna bli testade av Läkemedelsverket. Innehållet i pennorna är till största del baserat på naturliga ämnen och både Beconfident & SimpleSmile innehåller Aloe Vera.

Motverkande egenskaper

Den testvinnande pennan innehåller Aloe Vera vilket är skonsamt för tandköttet och Flour vilket motverkar plack och uppkomsten av karies.

Riskgrupper

Det är inte farligt att bleka tänderna med en tandblekningspenna. Dock rekommenderar återförsäljarna att du är över 18 år och inte gravid. Det finns inte tillräckligt med forskning hurvida tandblekning påverkar foster.

För & nackdelar

För

 • Billig
 • Enkel användning
 • Bleker specifikt
 • Håller länge
 • Lätt att ta med

Nackdelar

 • Jobbigt att hålla munnen öppen
 • Inte lika effektivt som tandblekningskit/stripes
 • Bleker bara synliga tänder

Tips vid applicering

Om du har köpt en tandblekningspenna och ska börja bleka är det bra att veta ett par saker först.

För det första, granska anvisningarna hur länge blekmedlet måste verka. Som du kan läsa i vår recension & test ovan så behöver vissa tandblekningar verka i 15 minuter, medan andra bara tre. Se till att du planerar in en lucka när du inte behöver prata med någon.

Borsta tänderna

Borsta tänderna innan du använder pennan. Se även till att dina tänder är torra genom att torka dem med en handduk eller papper. Medlet fäster mycket bättre på torra tänder och du slipper överflödigt saliv.

Applicering

När du applicerar gelen behöver du endast göra det på de tänderna som syns när du ler.

Pensla försiktigt på blekningsgelen och se till att komma till ordentligt mellan tänderna, då gelen är så pass dryg och inte flyter ut av sig själv. Hela proceduren påminner om att måla naglarna.

Läpparna får inte täcka tänderna under blekningen. Dra på ditt största leende för att blotta tänderna. Håll munnen öppen enligt bruksanvisningen.

Skölj med vatten.

Eftervård

Normalt så behöver du repetera proceduren 10-20 gånger innan du får ett jämt resultat med en blekningspenna. Under denna tid bör du vara medveten om vad du stoppar i munnen. Syrliga livsmedel, söta drycker, kaffe och tobak påverkar slutresultatet. Dra ner på snusande och drick kaffe genom ett sugrör för att minska kaffets kontakt med tänderna.

2-3 timmar efteråt bör du inte dricka eller äta något alls. Emaljen på tänderna är extra känslig för missfärgningar. Vatten går bra att dricka. Vi rekommenderar därför att bleka tänderna innan du går och lägger dig.

6-12 månader

Efter du har blekt tänderna med en tandblekningspenna håller sig tänderna vita i 6-12 månader. Det kan vara längre, men också kortare, beroende på hur mycket du röker/dricker vin/etc.

Köp tandblekningspenna till bäst pris

Produktbild SimpleSmile Touch-Up Pen

Billigast köper du en blekningspenna online, men även i välsorterade hälsobutiker och apotek till ett lite högre pris.

På nätet säljs de både av tillverkarna själva eller olika återförsäljare. Vi rekommenderar att köpa direkt från tillverkarna som ofta lämnar ”nöjd kund-garanti” och en professionell kundtjänst. Om du använder dig av Vita Tandens länkar kan vi garantera att du får det bästa priset.

Vanliga frågor

Vem kan använda en tandblekningspenna?

Pennan passar bäst dig som redan blekt tänderna eller vill bleka enstaka tänder.

Hur lång tid tar det för resultat?

Om du bleker hela munnen så behöver du 10-20 tillfällen för att få ett jämnt vitt resultat. Om du bleker enstaka tänder tar det 7-10 tillfällen.

Vilken tandblekningspenna är bäst?

Vi har testat sex blekningspennor och SimpleSmile ger bäst resultat.

Finns det en starkare version av tandblekningspenna?

Ja, SimpleSmile har en extra stark penna som kostar 340 kr som du kan hitta här.

Simplesmile Touch-Up Pen
Simplesmile Touch-Up Pen
Effektiv tandblekningspenna från SimpleSmile som bleker dina tänder flera nyanser vitare. Vinnare i 2021 test av tandblekningspenna.
249:-
image
Logo