Test av Tandblekning Hemma 2020

Har du fått missfärgade tänder av tobak, kaffe eller mat? Då har du hittat rätt, vi har hjälpt över 3000 svenskar att bleka tänderna vita igen.

Vi har testat tre skonsamma och effektiva tandblekningar och funnit vår favorit – Se före & efter bilder!

VINNARE
Dentway vinnare av tandblelning 2017 hos Vita Tanden

Dentway

30 minuters behandling
7 tillfällen för resultat
Inga peroxider - skonsam för tänderna
Samma behandling som tandläkaren

Förr: 895 kr

NU: 470 kr

5% rabattkod: DENTWAY5YX

TVÅA
Dentaworks tandblekning tar 30 minuter och kommer två i Vita Tandens test

Dentaworks

30 minuters behandling
8 tillfällen för resultat
Inga peroxider - skonsam för tänderna

499 kr

TREA
Swiss Whitening Kit gör dina tänder vitare på bara sju dagar. Vi har testat det på Vita Tanden!

Swiss Clinic

45 minuters behandling
8 tillfällen för resultat
Inga peroxider - skonsam för tänderna

590 kr

Dentway Start Kit
470 kr

Dentways tandblekning bleker tänderna flera nyanser vitare utan biverkningar på 30 minuter. Den är rankad Sveriges bästa och kostar vanligtvis 895 kr men är nu nedsatt 50% + 5% med Vita Tandens exklusiva rabattkod:

DENTWAY5YX

Kopiera rabattkoden och använd den i kassan när du checkar ut med mobilen eller datorn.

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

Testvinnande före & efter bilder

Tandblekningen passar dig som aldrig har blekt tänderna innan och fått missfärgade tänder av tobak, kaffe eller andra starkt färgande drycker.

Behandlingen tar 7 dagar för dig med mindre missfärgade tänder och upp mot 15 dagar för dig med grovt missfärgade. Se bilder nedan eller läs vår recension för att ta reda på mer!

Vinnare av Vita Tandens jämförelse av tandblekning
Missfärgade tänder av mat & dryck
7 behandlingar
Dentway produktbild (1)
före efter dentway 2017 3
Ojämt missfärgade tänder av tobak
15 behandlingar
före efter dentway 2017 5
Missfärgade tänder av mat & dryck
7 behandlingar
Dentway före efter
Missfärgade tänder av tobak
14 behandlingar

Hur vi kom fram till vinnaren

Eftersom att alla de 3 topplistade tandblekningarna är väldigt lika varandra så fick två punkter vara avgörande:

 1. Resultat
 2. Pris

Dentway kvalificerade sig väl på bägge punkterna och blev således etta i testet. Både Dentaworks och Swiss Clinic bleker tänderna vita, men till ett något högre pris. Dentway tackar oss och våra läsare genom att ge oss en exklusiv rabattkod som bara gäller månaden ut.

Dessutom är Dentway ett pålitligt brand testat av flera bloggare, tidningar och skönhetsportaler.

”Samma resultat som efter en dyr behandling hos tandläkaren”
CosmopolitanCosmopolitan

”Slår rekord i enkelhet och ger faktiskt resultat!”
MamaMama

”Jag rekommenderar alla som söker en effektiv och superbra tandblekning att testa Dentway :D”
Andrea BadendyckAndrea Badendyck

”Det ger i vart fall resultat! Och tänk på det, jag rekommenderar aldrig produkter jag inte är nöjd med!”
Glenn HenriksonGlenn Henrikson
”Eftersom att jag snusar så har jag inte lust att det ska synas på mina tänder och den enklaste och bästa sätter är därför att börja med tandblekning. Därför började jag med en tandblekning som heter Dentway och jag är riktigt nöjd! Jag har provat tandblekning av kompisar innan och tyckte att det som blev vitt bara varade några dagar och inte gjorde någon större skillnad.”
Bjørn-ErikBjørn-Erik

Begränsat erbjudande från Dentway
Begränsat erbjudande från Dentway
Dentways populära Starter Kit tandblekning är nedsatt 50% samt Vita Tandens exklusiva 5% rabattkod sänker priset till 470 kr. Matcha brännan med vita tänder! Klicka på rabattkoden för att kopiera.
470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Expired

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0

Frågor om att bleka tänderna själv

Efter att du har granskat vårt bäst i test av tandblekning så kanske du ställer dig frågorna:

 • Är det svårt?
 • Är det farligt?
 • Tar det lång tid?

Svaret är nej – det är varken svårt, farligt eller tar lång tid att bleka tänderna. Idag bleker många personer tänderna hemma för att ta bort missfärningar skapade av tobak, kaffe eller andra drycker.

Det är mycket enkelt att köpa och bleka tänderna hemma. Tandblekningen levereras nästa dag i brevlådan och innefattar allt du behöver för att få tillbaka ditt vita leende. Det är inte det minsta farligt och alla tandblekningar som säljs i Sverige är baserade på naturliga ämnen och ger inga biverkningar.

Vilken metod är bäst för mig?

Det finns tre stycken vanliga metoder för att bleka tänderna hemma. Här går vi kortfattat igenom vad som är bäst för dig.

Om du inte blekt tänderna innan rekommenderar vi starkt att du använder dig av ett så kallat startkit som innehåller en formbar skena och en tub med gel. Tandblekningen kommer effektivt både bakom och runt tänderna vilket gör tänderna jämt snyggt vita.

Om du redan har blekt tänderna rekommenderar vi en tandblekningspenna. Detta alternativ bleker bara tänderna du själv valt att pensla tandblekningen på, inte hela munnen som med startkit. För dig som redan blekt innan kan det därför vara ett bra komplement att göra dina synligaste tänder lite extra vita inför en inför helgen eller en speciell träff.

Läs vårt test om tandblekningspennor här.

Rabattkod i juni
Rabattkod i juni
Köp Confidentsmiles 2ml tandblekningspenna för att fräscha upp en befintlig tandblekning till ett mycket bra pris. Exklusiv rabattkod för Vita Tanden på 10%!
249kr 499kr
image
vitatanden
Expired

Test av tandblekningar hemma gjorda av bloggare

Utöver våra butiksrecensioner har vi tagit hjälp av olika bloggare för att testa tandblekningarna. Med hjälp av recensionen kombinerat med bloggtest har varje försäljare av tandblekning fått ett resultat mellan 0 – 10.

Vi ville inte att testpersonerna ska bli påverkade och få en förutfattad mening av återförsäljaren, så därför har vi valt att skicka ut produkterna själva till bloggarna. Fördröjda leveranser eller ouppfyllda löften skapar enkelt negativ bild. Vi kontaktade bloggarna och sa att de kommer motta en hemmablekning inom en snar framtid. Vi vill endast testa produkterna, inte butikerna med hjälp av bloggarna.

Urval & kriterier på bloggarna

Vid urvalet av de bloggarna personerna har vi inte valt att uppnå ‘maximal exponering’, snarare tvärt om.

Vi har inte sökt oss till stora bloggare med tusentals följare. Vår motivering bakom detta är att dessa bloggare inte tar produkttester på lika stort allvar. Vita Tanden vinner inte heller något på att nå ut med testerna till deras följare, då vi själva inte säljer några produkter.

Kriterierna på bloggarna är till för att vi och våra läsare ska få en klar insyn i tandblekningens resultat. Vi har därför tagit fram tre kriterier:

 • Ett genuint intresse av estetik och hälsa – Utan att förlöjliga dig som läsare så kan vi tillsammans dra slutsatsen att du är en bit intresserad av ditt yttre – annars hade du troligtvis inte läst detta. På samma sätt är det viktigt att den valda bloggaren är engagerad i sitt utseende och viljan att försköna det med enkla medel. Med ett ärligt intresse blir textkvaliteten bättre i form av både engagemang och kunskap.
 • Goda skriftliga kunskaper – Eftersom att vi hyr ut en kritisk del av vår verksamhet till en tredje part, anser vi att personen måste kunna skriva ner sin erfarenhet på ett bra sätt. Både så att du som läsare får en bra läsupplevelse samt att vi kan garantera att personen har följt anvisningar.

Recensioner & test av tandblekning hemma

När Vita Tanden recenserar de olika aktörerna strävar vi alltid efter att vara sakliga. Vi vill inte granska onödigheter och är konsekventa i vårt tillvägagångssätt. Att följa dessa ledord i våra recensioner gör att vi kommer så nära sanningen det bara går. Syftet med recensionerna är för att granska deras villkor, utbud och kundmedvetenhet. INTE att granska resultatet av deras produkter. Det använder vi oberoende bloggare till. Läs mer om det längre ner.

Riktlinjerna vi går efter är baserade på tre svenska institutioner:

Läkemedelsverket LMV tandblekning hemma

Läkemedelsverket (LMV) är en statlig myndighet som har i uppdrag att främja det svenska folkets hälsa. Deras målsättning är att patienten/individen ska få tillgång till säkra och effektiva skönhetsprodukter till god kvalitet och ett bra pris – detsamma gäller även tandblekning.

Vi har valt att gå efter läkemedelsverkets rekommendationer när vi recenserar olika återförsäljare och dess produkter. Om tandblekningen inte går i linje med LMVs föreskrifter är det ett stort varningstecken och vi väljer inte att rekommendera det företaget.

Distanshandelslagen – KonsumentverketKO tandblekning

E-handel är ett relativt nytt fenomen, men att handla en fysisk produkt över telefon eller postorder är desto äldre. Historien härstammar ända tillbaka till 1800-talet.

Vi anser att det är av största vikt att företaget som säljer blekningsprodukterna följer de rådande svenska lagarna. Vi väljer därför att granska aktörerna efter Konsumentverkets föreskrifter. Som konsument besitter du fler rättigheter än skyldigheter vid köp online. Dock är inte alla konsumenter medvetna om sina rättigheter vilket vissa oseriösa aktörer försöker utnyttja. Är så fallet hissar vi rödflagg direkt.

Trygg E-handelTrygg e-handel logo vitatanden

På samma sätt som distanshandelslagen reglerar och säkrar konsumentens rättigheter arbetar Trygg E-handel för upprätta en kollektiv branschpraxis för att kvalitetssäkra distanshandel.

När vi skriver våra recensioner faller vi tillbaka på några av de mest relevanta kriterierna Trygg E-handel har satt upp. Om företaget uppfyller dessa kriterier blir det certifierat och ger konsumenten garantier på betalningar, frakt, ångerrätt med mera. Sammanlagt har Trygg E-handel tagit fram 14 punkter. Nedan är ett par punkter vi följer vi recensionerna.

 • Säljarens kundservice och tillgänglighet
 • Produkten och totalkostnaden
 • Leverans
 • Återbetalning
 • Reklamation och säljarens garanti
 • Betalningslösningar
 • Webbsidans utformning

Det är enkelt att verifiera om en butik är certifierad eller inte. Trygg E-handels logo ska finnas synligt på sidan och när man klickar på den kommer man direkt till Trygg E-handels hemsida.

Vita Tanden är INTE certifierade av Trygg E-handel då vi agerar som konsumentråd. Logon till höger statuerar endast som referens.

Begränsat erbjudande från Dentway
Begränsat erbjudande från Dentway
Dentways populära Starter Kit tandblekning är nedsatt 50% samt Vita Tandens exklusiva 5% rabattkod sänker priset till 470 kr. Matcha brännan med vita tänder! Klicka på rabattkoden för att kopiera.
470kr 895kr
image
DENTWAY5YX
Expired

days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0