Tandblekning hemma: Bäst i test

Vita Tandens test av tandblekningar 2021

Tandblekning hemma är något du kan göra enkelt på bara några dagar. Vi har testat det bästa tandblekningarna och tagit före & efter bilder. Genom Vita Tandens bäst i test har vi hjälpt fler än 4000 svenskar att få vita tänder igen.

Vi har testat fler än tio olika tandblekningar, så scrolla igenom hela sidan för att finna en produkt som passar dig och din plånbok. Vi har delat in testen i följande kategorier:

Bästa tandblekningen 2021

Dentway Starter Kit
Dentway Starter Kit
Vi har testat Dentways Starter Kit som blekte tänderna flera nyanser vitare. Nedsatt med Vita Tandens exklusiva rabatt - klicka på den för att kopiera.
470:- 495:-
image
DENTWAY5YX
Expired

Vi har utsett Dentways tandblekning som den bästa allsidiga tandblekningen. Vi har testat deras tandblekningskit två gånger under de senaste tolv månaderna och uppnått goda resultat, som du kan se under.

 • Snabbt, effektivt och säkert resultat
 • Ny formel med minskad risk för ilningar
 • Samma behandlingsmetod som hos tandläkaren, men 70-95 % billigare
 • Kostnadsfri professionell tandrådgivning

Den bleker missfärgade tänder effektivt och skonsamt till ett bra pris. Dentway är dessutom testat av både Expressen, Damers Värld och flera kända influencers som alla rapporterat flera nyanser vitare tänder.

Paketet innehåller:

2 stycken formbara tandskenor
Blekingsgel 9 ml
Förvaringsetui för tandskenorna
Utförlig bruksanvisning

Före & efter bilder

Resultat efter Dentway tandblekning

Normalt missfärgade tänder

Efter en avslutad behandling med Dentways Starter Kit var tänderna flera nyanser vitare.

Resultatet av att använt Dentways Startkit - läs hela recensionen här.

Gult missfärgade tänder

Dentways Starter Kit blekte både runt, mellan och bakom tänderna efter avslutad behandling.

Dentways Starter Kit var även etta i Vita Tandens bäst i test 2020. Vi väljer att betygsätta dem som årets bästa tandblekning igen med följande motiveringar:

 • Håller vad de lover – snyggt vita tänder säkert
 • Gratis & snabb frakt
 • Bra pris

Dentway har hjälpt fler än 100,000 svenskar att få vita tänder igen med deras prisvinnande tandblekning hemma. Starkt rekommenderat för dig med normalt missfärgade tänder.

Dentway Starter Kit
Dentway Starter Kit
Vi har testat Dentways Starter Kit som blekte tänderna flera nyanser vitare. Nedsatt med Vita Tandens exklusiva rabatt - klicka på den för att kopiera.
470:- 495:-
image
DENTWAY5YX
Expired

Extra kraftig tandblekning hemma

Brunett dricker kaffe

Om du är rökare, dricker kaffe och glad i rödvinet rekommenderar vi dock att du prövar ett starkare alternativ. Dentways tandblekning kan ha svårt att råda bot på de starkaste fläckarna.

Vi har fyra testat tandblekningar som är till för grovt missfärgade tänder. Dessa tandblekningar kostar lite mer, men innehåller ingredienser som gör dina tänder ännu vitare enligt vårt bäst i test.

Bäst tandblekning för grovt missfärgade tänder

Dentaworks Pluspaket
Dentaworks Pluspaket
Dubbelverkande och kliniskt testad formula som effektivt tar bort gulhet, fläckar och missfärgningar. Nu nedsatt 33%!
598:- 898:-
image

Den bästa tandblekningen som verkligan fungerar kommer från Dentaworks. Med sin kliniskt testade formula innehållandes Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System bleks tänderna effektivt.

 • Dubbelt så effektiv formula
 • 100% emaljsäker
 • 100% vegansk
 • Ej testad på djur
 • Peroxidfri & pH-neutral
 • Kliniskt testad

Dentaworks Pluspaket råder bot på de tuffaste missfärgningarna och räcker längre än en genomsnittlig tandblekning. Paketet innehåller en stor tub med kraftig tandblekningsgel och en stor tandblekningspenna. Vår testperson blekte tänderna i 15 dagar och fick flera nyanser vitare, dessutom fanns det mycket kvar av tandblekningsgelen.

Närbild efter tandblekning hemma

Starkt gult missfärgade tänder

Dentaworks extra starka tandblekning användes i två veckor för att uppnå resultat.

Betyg på starka tandblekningar

Det är bara vissa företag som säljer extra stark tandblekningar i Sverige. Nedan har vi rankat de bästa starka tandblekningarna.

Märke

Innehåll

Pris

Betyg

Butik

20 ml + 4 ml penna

598:-

10 ml

599:-

9 ml + 2 ml penna

980:-

10 ml + 10ml protect

975:-

Skonsam tandblekning hemma

Kvinna äter gul och röd glass

Om du enkelt får ilningar i tänderna när du äter glass eller är medveten om att du har känsliga tänder bör du titta extra här. Även om tandblekningar på 20-talet är väldigt skonsamma mot tänderna så finns det även än mer skonsamma alternativ.

Dock bör du vara medveten om att dessa hemmablekningar tar lite längre tid, då formulan inte innehåller lika starka ingredienser.

Bra att veta

Du kan inte förvänta dig samma resultat som hos våra test vinnande tandblekningar ovanför. Dina tänder kommer bli vitare, men bara någon nyans eller två. Därför har vi två olika rekommendationer när du köper skonsam tandblekning.

Tips för skonsamma tänder:

 • Köp penna & kit – Ett tandbleknings kit bleker effektiv runt, bakom och mellan tänderna. En penna kan du använda för att komplimentera den befintliga tandblekningen. Du penslar enkelt på de tänder du vill ha lite extra snygga, exempelvis dina framtänder.
 • Köp två kit – Genom att köpa två eller fler skonsamma kit kommer du uppnå samma resultat som de andra tandblekningarna, men det kommer ta upp till en månad att uppnå resultatet.

I dagsläget finns det bara en återförsäljare som säljer skonsamma tandblekningar hemma vilket är Beconfident.

Bäst skonsam tandblekning

Beconfident Skonsam Tandblekning
Beconfident Skonsam Tandblekning
Beconfidents x1 Start Kit passar dig med extra känsliga tänder. Innehåller naturliga ingredienser och tillverkad i Sverige.
295:-
image

Beconfidents x1 Start Kit fungerar mycket bra för dig som upplevt ilningar när du blekt tänderna hemma. Tandblekningen innehåller till 85% naturliga ingredienser och är fri från BPA, TEA samt parabener som kan framkalla ilningar.

Den har en blekningsformula som tar bort fläckar och återskapar tändernas naturliga vithet. Samtidigt som en den stärker och re-minaliserar emaljen. Självklart är Beconfident x1 Start Kit testad med godkänt betyg av Läkemedelsverket.

Billigast tandblekning hemma

Recension av den bästa tandbleknignspennan

oimSedan vi startade Vita Tanden 2015 har priset för en hemmablekning bara blivit billigare. Konkurransen är tajtare och faktorer som frakt, marknadsföring & e-handel har blivit mindre kostsamt. Den generella kvalitetén på den billigaste tandblekningen hemma har dock inte blivit sämre! Speciellt om du jämför med tandläkaren, som börjar på 3000 kr, och ger ett liknande resultat.

Om du bara jagar ett billigt pris för din tandblekning har vi gjort det enkelt för dig. Listan nedan är sorterat tandblekningar till lägst pris. De är inte lika effektiva som de starka kitten ovanför, men kommer ge dig flera nyanser vitare tänder.

Tandblekning under 500 kr

VarumärkeTypeAntal behandlingarFraktPrisWebbutik
Tandblekningkit3Gratis218:-Till butik
White strips20Gratis224:-Till butik
simplesmile testTandblekningskit1019:-279:-Till butik
White strips1019:-295:-Till butik
Tandblekningskit1419:-299:-Till butik
swiss clinic tandblekningTandblekningspenna18Gratis390:-Till butik
Tandblekningskit14Gratis419:-Till butik
White strips14Gratis445:-Till butik
Tandblekningskit14Gratis495:-Till butik
Vi har inte testat iWhite Instant 2 eller Ekulf Pure Shine Whitening Strips och kan inte garantera några resultat.

Tidsbegränsat erbjudande!

Erbjudande - Dentaworks Pluspaket
Erbjudande - Dentaworks Pluspaket
Dentaworks mest effektiva tandblekning nu nedsatt 33%. Komplett tandblekningskit + blekningspenna för bara 598 kr, passa på!
598:- 898:-
image

Vilken tandblekningsprodukt passar dig?

Kvinna med tandbleknign strips

Det finns tre huvudsakliga typer av tandblekningsprodukter som vi har testat. De har olika för & nackdelar, samt pris.

Om du vill ha vita tänder snabbt och säkert till ett bra pris så rekommenderar vi ett tandbleknings kit. Men om du har en tand som är mer missfärgad än de andra, så rekommenderar vi en tandblekningspenna.

Det finns även flera huskurer som att bleka tänderna med bakpulver eller borsta tänderna med salt – inget vi rekommenderar. Om du vill har ett garanterat resultat som funkar så bör du klicka hem en tandblekning.

Tandblekningskit

Ett tandblekningskit är det effektivaste sättet att få vita tänder. Det kostar cirka 500 kroner och finns i flera utformingar:

 • Normalt – För dig som konsumerar starkt färgade livsmedel och drycker.
 • Skonsamt – Om du har ilningar i tänderna när du dricker kalla eller varma drycker.
 • Extra kraftig – För dig som röker eller snusar.

Eftersom sknorna är gjutna efter dina tänder så kommer de effektivt åt bakom och runt alla tänderna i munnen, inklusive hörntänderna.

Hantering

Du formar ett två par skenor efter dina tänder genom att sänka ner dem i varmt vatten. Sedan sprutar du en liten mängd tandbleknings gel som får verka i 15-30 minuter.

Skenorna gör så att du inte kan prata för tiden du har dem inne och gelen smakar oftast mint.

Användning

Efter cirka tio dagar har du fått flera nyanser vitare tänder. Resultatet håller sedan i sig cirka ett år, beroende på dina konsumtionsvanor.

Tips!

Om du vill bleka dina tänder igen med ett tandblekningskit kan du enkelt köpa refill till halva priset!

Rekommenderat tandblekningskit

Dentway Starter Kit
Dentway Starter Kit
Vi har testat Dentways Starter Kit som blekte tänderna flera nyanser vitare. Nedsatt med Vita Tandens exklusiva rabatt - klicka på den för att kopiera.
470:- 495:-
image
DENTWAY5YX
Expired

White strips

Beconfident tandbleknings strips

Tandblekning hemma med white strips, eller också kallade tandblekningsremsor fungerar bra för dig som redan blekt tänderna innan.

Stripsen är inte lika effektiva som tandblekningskitten och kräver fler behandlingar innan de uppnår samma resultat. Samtidigt är de lite billigare gentemot skenorna och passar bra för att underhålla en befintlig blekning.

Användning

De tandblekning strips vi har testat var enklare att applicera jämfört med tandblekningsskenorna. Du klistrar helt enkelt remsorna på tänderna och väntar 20 minuter.

Resultat

Remsorna bleker på och bakom tänderna, men kommer inte åt lika effektivt mellan och hörntänderna. Det tar mellan 10-14 tillfällen innan du uppnår ett gott resultat.

Rekommenderad white strips

Beconfident Strips X3
Beconfident Strips X3
Beconfident bleker dina tänder flera nyanser vita på 10 dagar utan obehag. Frakten tar 1-2 dagar och är gratis om du skriver upp dig på deras nyhetsbrev.
295:-
image

Tandblekningspenna

Tandblekningspenna från SimpleSmile

Tandblekning hemma med en penna är det svagaste alternativet och inget vi rekommenderar om du aldrig blekt tänderna innan. Du måste nämligen pensla blekningsmedlet överallt du vill att det ska bleka.

Dessutom måste du ha munnen öppen under behandlingen, vilket kan vara upp till 20 minuter.

Däremot är en tandblekningspenna effektiv om du har en missfärgad tand, eller vill göra dig lite extra fin inför ett tillfälle.

Användning

Hur du använder pennan är både dess styrka och svaghet. Du penslar på de tänderna du vill bleka och ser till att dina läppar inte nuddar tänderna. Vilket kan vara rätt jobbigt i längden.

Resultat

En tandblekningspenna använder samma typ av formula som tandblekningskitten. Därför kräver pennan också ett par anvädningar innan du ser resultat. Däremot om du exempelvis väljer att bleka framtänderna kan du göra det flera gånger per dag.

Rekommenderad tandblekningspenna

Simplesmile Touch-Up Pen
Simplesmile Touch-Up Pen
Effektiv tandblekningspenna från SimpleSmile som bleker dina tänder flera nyanser vitare. Vinnare i 2021 test av tandblekningspenna.
249:-
image

Fler metoder

Vi har prövat att bleka tänderna med aktivt kol.

Det finns fler metoder av hemmatandblekningar som vi dock inte rekommenderar. Anledningen är att de inte är tillräckligt effektiva.

Blekande tandkräm

Vi har tidigare testat blekande tandkrämer men valt att inte ta med dem i vårt tandblekning bäst i test. Blandingen av deras klena effekt, genetiska faktorer och livsstils val gör att det inte går att uppnå ett transparent resultat.

Aktivt kol

Tandblekning med kol är också något som är populärt och flera artiklar florerar på Facebook hur man går tillväga.

Detta är dessvärre en myt som vi har besvarat i en längre artikel, där en tandläkare ger sitt svar på att det rent av kan vara farligt. Du kan antingen köpa ingredienserna på Apoteket för under 100 kr eller hos företag som Belissas.com för närmare 1000 kr. Som sagt, inget vi rekommenderar då studier har visat att de sliter på emaljen.

Gurkmeja & andra huskurer

Det finns en rad olika huskurer som påstår att de kommer bleka dina tänder. Effekten är dessvärre ofta inte mätbar och vi rekommenderar att du köper en tandblekning hemma för 500 kr istället – med garanterat resultat.

Recensioner av återförsäljare av hemtandblekning

Bäst tandblekningspenna hos Vita Tanden

Idag finns det cirka 10 stora återförsäljare av tandblekning hemma i Sverige. När vi testar tandblekningarna så undersöker vi inte bara resultatet, utan även deras köpevillkor och deras ställning till gällande regler och lagar för kosmetik och hälsa.

Kriterier

För varje recension ger vi företaget ett helhetsbetyg som vi publicerar på Vita Tanden. Vi har fem kriterier vi baserar betyget på:

 • Certifieringar & tester – Är produkterna testade av Läkemedelsverket och följer Svensk respektive EU lag? Är dina köp skyddade av Trygg E-handel?
 • Betalningsalternativ & frakt – Vilka betalningsalternativ finns tillgängliga på hemsidan? Vad kostar frakten? Hur lång tid tar leveransen?
 • Köpevillkor – Följer hemsidan distanshandelslagen? Framgår det tydligt dina rättigheter och skyldigheter vid köp och retur?
 • Nöjd kund garanti – Om du använder tandblekningen enligt instruktionerna så garanterar återförsäljaren att du får vita tänder. Annars får du pengarna tillbaka.
 • Hållbarhet – Är produkterna testade på djur? Skadar produkterna eller blekningsmedlet miljön?

Dessa kriterier är en seperat del av våra recensioner och ska inte blandas ihop med recensionerna eller testen vi gör av själva tandblekningarna. Dessa kriterier ligger till grund för att du ska kunna göra ett medvetet köp och vara en god konsument.

Följande företag är recenserade och du kan läsa om deras fulla utbud av tandblekning hemma och hur de står sig mot våra kriterier.

 • Beconfident – Grundat 2010 och säljer tandblekning på nätet, kliniker & apotek.
 • Dentway – Grundat 2005, nordens största återförsäljare av tandblekning hemma.
 • Dentaworks – Aktiva sedan 2005 och enda tandblekningen i Sverige att vara vegansk.
 • SimpleSmile – Dotterföretag till Becofindent och enbart baserad på nätet, med något lägre priser.
 • Swiss Clinic – Svenskt företag aktivt i norden inom kosmetik, hälsa och tandblekning.

Bäst tandblekning 2021

Dentway Starter Kit
Dentway Starter Kit
Vi har testat Dentways Starter Kit som blekte tänderna flera nyanser vitare. Nedsatt med Vita Tandens exklusiva rabatt - klicka på den för att kopiera.
470:- 495:-
image
DENTWAY5YX
Expired

Vanliga frågor

Cirka fem dagar, men vi rekommenderar minst tio dagar eller tills tandblekningen tagit slut.

Cirka 500 kr. Vi har testat tandblekningar mellan 200-1000 kr.

Ja, men då måste du köpa en extra kraftig tandblekning.

Tandbleknings kit är utan tvekan bäst. De bleker bakom, mellan och även dina hörntänder som sitter djupt in.

Nej, normalt inte. Vi har dock testat en extra skonsam tandblekning som inte gav något obehag.

Om du är gravid eller ammar bör du inte bleka tänderna, samt du bör vara myndig.

Du kan, men inget vi rekommenderar. När tandställningen tas bort kommer det lämna ett ojämt avtryck

Ja det kan du, smycket kommer varken att blekas eller påverkas av behandlingen.

Nej, gå till farbor tandläkare först och blek tänderna när hålet är lagat.

Samma dag bör du inte äta eller dricka något starkt färgat typ kaffe, tomatsås, etc. Därför rekommenderar vi att du använder tandblekningen innan du går och lägger dig.

Under perioden du bleker tänderna bör du försöka minska så mycket du kan på starkt färgad mat/dryck, samt röka/snusa mindre. Du vill inte att dessa livsmedel ska komma i kontakt med tänderna, så om du inte kan vara utan kaffe så rekommenderar vi att dricka det genom ett sugrör.

Skicka ett mail till [email protected] och berätta om dig själv, dina mat/dryckesvanor och i vilket skick dina tänder är.

Logo