Tandblekning Bäst i Test 2017

Det är bara fler och fler svenskar som får missfärgade tänder av tobak, kaffe och mat. Men det finns även ett effektivt sätt att få tänderna vita igen.

Att bleka tänderna hemma är mycket enkelt och en behandling tar bara ett par minuter om dagen. Vi har testat flera tandblekningar från Sverige och funnit vårt favorit!

dentaworks tandblekning
Dentaworks
Peroxidfri
Nöjd kund garanti
30 minuter behandling
Gratis frakt
startkit från
495 kr
TESTVINNARE
gratis tandblekningspenna med beconfident
Beconfident
Peroxidfri
Nöjd kund garanti
30 minuter behandling
Gratis frakt + blekpenna på köpet!
startkit från
449 kr
Rabattkod 10% på hela beloppet: vitatanden10
dentway tandblekning innehåll
Dentway
Peroxidfri
Långvarigt resultat
30 minuter behandling
Gratis frakt
startkit från
495 kr
beconfident logo stor
beconfiDent Start Kit
Startkit från 449 kr

beconfiDents Start Kit är vinnare i Vita Tandens bäst i test vintern 2017. Du får ett vackert vitt leende och är perfekt för dig som aldrig blekt tänderna innan.

Start Kitet innehåller helt naturliga ämnen och ger dig 4 nyanser vitare tänder 10 dagar, med 30 minuters behandling per dag. Tandblekningen ger inga biverkningar och beconfiDent har även en Nöjd kund garanti – allt för att säkerställa att du får vita tänder till ett bra pris!

Använd rabattkoden i kassan för 10% avdrag
vitatanden10
gratis tandblekningspenna med beconfident
Bäst i test 2017 beconfiDent
beconfiDent vann Vita Tandens tandblekningstest med sitt effektiva tandbleknings kit. Få 4 nyanser vitare tänder på 10 dagar!

Frågor om att bleka tänderna själv

Efter att du har granskat vårt bäst i test av tandblekning så kanske du ställer dig frågorna:

 • Är det svårt?
 • Är det farligt?
 • Tar det lång tid?

Svaret är nej – det är varken svårt, farligt eller tar lång tid att bleka tänderna. Idag bleker många personer tänderna hemma för att ta bort missfärningar skapade av tobak, kaffe eller andra drycker.

Det är mycket enkelt att köpa och bleka tänderna hemma. Tandblekningen levereras nästa dag i brevlådan och innefattar allt du behöver för att få tillbaka ditt vita leende. Det är inte det minsta farligt och alla tandblekningar som säljs i Sverige är baserade på naturliga ämnen och ger inga biverkningar.

Vilken metod är bäst för mig?

Det finns tre stycken vanliga metoder för att bleka tänderna hemma. Här går vi kortfattat igenom vad som är bäst för dig.

Om du inte blekt tänderna innan rekommenderar vi starkt att du använder dig av ett så kallat startkit som innehåller en formbar skena och en tub med gel. Tandblekningen kommer effektivt både bakom och runt tänderna vilket gör tänderna jämt snyggt vita.

Om du redan har blekt tänderna rekommenderar vi en tandblekningspenna eller White Stripes. Dessa alternativ bleker bara tänderna du själv valt att applicera tandblekning på. Antingen där du tejpar med dina White Stripes eller där du penslat med tandblekningspennan.

För dig som redan blekt innan kan det därför vara ett bra komplement att göra framtänderna lite extra vita inför en inför helgen eller en speciell träff. Men inte för dig som ska bleka tänderna den första kunden

beconfiDent Start Kit - Erbjudande!

beconfiDents Start Kit är Vita Tandens testvinnare och bleker tänderna på 30 minuter. Just nu erbjuder de en gratis blekpenna samt 10% rabattkod på hela beloppet - klicka på rabattkoden för att kopiera den!

404 kr + Gratis blekpenna 449 kr
vitatanden10

Test av tandblekningar hemma gjorda av bloggare

Gissa vad dessa två sötnosar har tillsammans? De har blekt tändern ahemma

Gissa vad dessa två bloggare har gemensamt…?

Utöver våra butiksrecensioner har vi tagit hjälp av olika bloggare för att testa tandblekningarna. Med hjälp av recensionen kombinerat med bloggtest har varje försäljare av tandblekning fått ett resultat mellan 0 – 10.

Vi ville inte att testpersonerna ska bli påverkade och få en förutfattad mening av återförsäljaren, så därför har vi valt att skicka ut produkterna själva till bloggarna. Fördröjda leveranser eller ouppfyllda löften skapar enkelt negativ bild. Vi kontaktade bloggarna och sa att de kommer motta en hemmablekning inom en snar framtid. Vi vill endast testa produkterna, inte butikerna med hjälp av bloggarna.

Urval & kriterier på bloggarna

Vid urvalet av de bloggarna personerna har vi inte valt att uppnå ‘maximal exponering’, snarare tvärt om.

Vi har inte sökt oss till stora bloggare med tusentals följare. Vår motivering bakom detta är att dessa bloggare inte tar produkttester på lika stort allvar. Vita Tanden vinner inte heller något på att nå ut med testerna till deras följare, då vi själva inte säljer några produkter.

Kriterierna på bloggarna är till för att vi och våra läsare ska få en klar insyn i tandblekningens resultat. Vi har därför tagit fram tre kriterier:

 • Ett genuint intresse av estetik och hälsa – Utan att förlöjliga dig som läsare så kan vi tillsammans dra slutsatsen att du är en bit intresserad av ditt yttre – annars hade du troligtvis inte läst detta. På samma sätt är det viktigt att den valda bloggaren är engagerad i sitt utseende och viljan att försköna det med enkla medel. Med ett ärligt intresse blir textkvaliteten bättre i form av både engagemang och kunskap.
 • Goda skriftliga kunskaper – Eftersom att vi hyr ut en kritisk del av vår verksamhet till en tredje part, anser vi att personen måste kunna skriva ner sin erfarenhet på ett bra sätt. Både så att du som läsare får en bra läsupplevelse samt att vi kan garantera att personen har följt anvisningar.

Recensioner & test av tandblekning hemma

När Vita Tanden recenserar de olika aktörerna strävar vi alltid efter att vara sakliga. Vi vill inte granska onödigheter och är konsekventa i vårt tillvägagångssätt. Att följa dessa ledord i våra recensioner gör att vi kommer så nära sanningen det bara går. Syftet med recensionerna är för att granska deras villkor, utbud och kundmedvetenhet. INTE att granska resultatet av deras produkter. Det använder vi oberoende bloggare till. Läs mer om det längre ner.

Riktlinjerna vi går efter är baserade på tre svenska institutioner:

Läkemedelsverket LMV tandblekning hemma

Läkemedelsverket (LMV) är en statlig myndighet som har i uppdrag att främja det svenska folkets hälsa. Deras målsättning är att patienten/individen ska få tillgång till säkra och effektiva skönhetsprodukter till god kvalitet och ett bra pris – detsamma gäller även tandblekning.

Vi har valt att gå efter läkemedelsverkets rekommendationer när vi recenserar olika återförsäljare och dess produkter. Om tandblekningen inte går i linje med LMVs föreskrifter är det ett stort varningstecken och vi väljer inte att rekommendera det företaget.

Distanshandelslagen – KonsumentverketKO tandblekning

E-handel är ett relativt nytt fenomen, men att handla en fysisk produkt över telefon eller postorder är desto äldre. Historien härstammar ända tillbaka till 1800-talet.

Vi anser att det är av största vikt att företaget som säljer blekningsprodukterna följer de rådande svenska lagarna. Vi väljer därför att granska aktörerna efter Konsumentverkets föreskrifter. Som konsument besitter du fler rättigheter än skyldigheter vid köp online. Dock är inte alla konsumenter medvetna om sina rättigheter vilket vissa oseriösa aktörer försöker utnyttja. Är så fallet hissar vi rödflagg direkt.

Trygg E-handelTrygg e-handel logo vitatanden

På samma sätt som distanshandelslagen reglerar och säkrar konsumentens rättigheter arbetar Trygg E-handel för upprätta en kollektiv branschpraxis för att kvalitetssäkra distanshandel.

När vi skriver våra recensioner faller vi tillbaka på några av de mest relevanta kriterierna Trygg E-handel har satt upp. Om företaget uppfyller dessa kriterier blir det certifierat och ger konsumenten garantier på betalningar, frakt, ångerrätt med mera. Sammanlagt har Trygg E-handel tagit fram 14 punkter. Nedan är ett par punkter vi följer vi recensionerna.

 • Säljarens kundservice och tillgänglighet
 • Produkten och totalkostnaden
 • Leverans
 • Återbetalning
 • Reklamation och säljarens garanti
 • Betalningslösningar
 • Webbsidans utformning

Det är enkelt att verifiera om en butik är certifierad eller inte. Trygg E-handels logo ska finnas synligt på sidan och när man klickar på den kommer man direkt till Trygg E-handels hemsida.

Vita Tanden är INTE certifierade av Trygg E-handel då vi agerar som konsumentråd. Logon till höger statuerar endast som referens. Vi försöker så gott det går att följa både Trygg E-handels kriterier och konsumentverkets.

beconfiDent Start Kit - Erbjudande!

beconfiDents Start Kit är Vita Tandens testvinnare och bleker tänderna på 30 minuter. Just nu erbjuder de en gratis blekpenna samt 10% rabattkod på hela beloppet - klicka på rabattkoden för att kopiera den!

404 kr + Gratis blekpenna 449 kr
vitatanden10
Relaterade nyheter
Vita Tanden