Bäst i test av tandblekningar 2016

På denna sida kan du läsa vårt bäst i test av tandblekning utfört under 2016. Läs recensionerna för dess betyg och var du kan köpa tandblekningen till bäst pris.

Vill du veta mer om hur det fungerar att bleka tänderna så rekommenderar vi att spana in vår FAQ om tandblekning.

Unikt hösterbjudande hos Beconfident

Förstaplatsen av årets bästa tandblekning går till Beconfident. Ett startkit med naturlig gel innehållandes Aloe Vera som gör tänderna flera nyanser vitare. Nu har de ett hösterbjudande där en gratis blekningspenna ingår värd 295 kr + 10% rabatt med Vita Tandens unika rabattkod. Spara 340 kr och använd koden 'whitening10'!

404 kr

whitening10
13 days left

Läs recensionen om Beconfident och se före/efter bilder

Dentway Startkit

Kvalitet lönar sig för Dentway och de tar hem andraplatsen. Dock är skillnaden inte tillräckligt stor för att mäta sig med Beconfidents som är billigare. Dock blir tänderna minst lika vita och fina!

495 kr 895 kr

Läs recension

Dentaworks Startkit

Tredjeplatsen kammar Dentaworks hem som är något dyrare än Beconfident och har inte certifieringen Trygg E-Handel som både Dentway och Beconfident har. Men precis som dess två rivaler ger även Dentaworks ett skinande vitt resultat.

495 kr

Läs recension

Att bleka tänderna hemma

Efter att du har granskat vårt bäst i test av bleka tänderna hemma så kanske du ställer dig frågorna:

 • Är det svårt?
 • Är det farligt?
 • Tar det lång tid?

Svaret är nej – det är varken svårt, farligt eller tar lång tid. Att mjuka upp en skena i varmt vatten för att den ska passa din mun tar varken lång tid eller är svårt. Smaken av tandblekningskrämen är antingen av mint eller melonsmak från Beconfident. Tandblekningsgelen är helt naturlig och är inte farlig att svälja.

Test av tandblekning gjorda av bloggare

 

Gissa vad dessa två sötnosar har tillsammans? De har blekt tändern ahemma

Gissa vad dessa två bloggare har gemensamt…?

Utöver våra butiksrecensioner har vi tagit hjälp av olika bloggare för att testa tandblekningsprodukterna. Med hjälp av recensionen kombinerat med bloggtest har vi skapat ett bäst i test jämförelse.

Vi ville inte att testpersonerna ska bli påverkade och få en förutfattad mening av återförsäljaren, så därför har vi valt att skicka ut produkterna själva till bloggarna. Fördröjda leveranser eller ouppfyllda löften skapar enkelt negativ bias. Vi kontaktade bloggarna och sa att de kommer motta en hemmablekning inom en snar framtid. Vi vill endast testa produkterna, inte butikerna med hjälp av bloggarna.

Urval & kriterier på bloggarna

Vid urvalet av de bloggarna personerna har vi inte valt att uppnå ‘maximal exponering’, snarare tvärt om. Vi har inte sökt oss till stora bloggare med tusentals följare. Vår motivering bakom detta är att dessa bloggare inte tar produkttester på lika stort allvar. Vita Tanden vinner inte heller något på att nå ut med testerna till deras följare, då vi själva inte säljer några produkter.

Kriterierna på bloggarna är till för att vi och våra läsare ska få en klar insyn i tandblekningens resultat. Vi har därför tagit fram tre kriterier:

 • Ett genuint intresse av estetik och hälsa – Utan att förlöjliga dig som läsare så kan vi tillsammans dra slutsatsen att du är en bit intresserad av ditt yttre – annars hade du troligtvis inte läst detta. På samma sätt är det viktigt att den valda bloggaren är engagerad i sitt utseende och viljan att försköna det med enkla medel. Med ett ärligt intresse blir textkvaliteten bättre i form av både engagemang och kunskap.
 • Goda skriftliga kunskaper – Eftersom att vi hyr ut en kritisk del av vår verksamhet till en tredje part, anser vi att personen måste kunna skriva ner sin erfarenhet på ett bra sätt. Både så att du som läsare får en bra läsupplevelse samt att vi kan garantera att personen har följt anvisningar.

 

Recensioner & test

När Vita Tanden recenserar de olika aktörerna strävar vi alltid efter att vara sakliga. Vi vill inte granska onödigheter och är konsekventa i vårt tillvägagångssätt. Att följa dessa ledord i våra recensioner gör att vi kommer så nära sanningen det bara går. Syftet med recensionerna är för att granska deras villkor, utbud och kundmedvetenhet. INTE att granska resultatet av deras produkter. Det använder vi oberoende bloggare till. Läs mer om det längre ner.

Riktlinjerna vi går efter är baserade på tre svenska institutioner:

Läkemedelsverket LMV tandblekning hemma

Läkemedelsverket (LMV) är en statlig myndighet som har i uppdrag att främja det svenska folkets hälsa. Deras målsättning är att patienten/individen ska få tillgång till säkra och effektiva skönhetsprodukter till god kvalitet och ett bra pris – detsamma gäller även tandblekning.

Vi har valt att gå efter läkemedelsverkets rekommendationer när vi recenserar olika återförsäljare och dess produkter. Om tandblekningen inte går i linje med LMVs föreskrifter är det ett stort varningstecken och vi väljer inte att rekommendera det företaget.

Distanshandelslagen – KonsumentverketKO tandblekning

E-handel är ett relativt nytt fenomen, men att handla en fysisk produkt över telefon eller postorder är desto äldre. Historien härstammar ända tillbaka till 1800-talet.

Vi anser att det är av största vikt att företaget som säljer blekningsprodukterna följer de rådande svenska lagarna. Vi väljer därför att granska aktörerna efter Konsumentverkets föreskrifter. Som konsument besitter du fler rättigheter än skyldigheter vid köp online. Dock är inte alla konsumenter medvetna om sina rättigheter vilket vissa oseriösa aktörer försöker utnyttja. Är så fallet hissar vi rödflagg direkt.

Trygg E-handelTrygg e-handel logo vitatanden

På samma sätt som distanshandelslagen reglerar och säkrar konsumentens rättigheter arbetar Trygg E-handel för upprätta en kollektiv branschpraxis för att kvalitetssäkra distanshandel.

När vi skriver våra recensioner faller vi tillbaka på några av de mest relevanta kriterierna Trygg E-handel har satt upp. Om företaget uppfyller dessa kriterier blir det certifierat och ger konsumenten garantier på betalningar, frakt, ångerrätt med mera. Sammanlagt har Trygg E-handel tagit fram 14 punkter. Nedan är ett par punkter vi följer vi recensionerna.

 • Säljarens kundservice och tillgänglighet
 • Produkten och totalkostnaden
 • Leverans
 • Återbetalning
 • Reklamation och säljarens garanti
 • Betalningslösningar
 • Webbsidans utformning

Det är enkelt att verifiera om en butik är certifierad eller inte. Trygg E-handels logo ska finnas synligt på sidan och när man klickar på den kommer man direkt till Trygg E-handels hemsida.

Vita Tanden är INTE certifierade av Trygg E-handel då vi agerar som konsumentråd. Logon till höger statuerar endast som referens. Vi försöker så gott det går att följa både Trygg E-handels kriterier och konsumentverkets.