BÄST I TEST


 

Förstaplatsen av sommarens bästa tandblekning går till Dentway. Ett startkit som efter en veckas användning gör tänderna flera nyanser vitare. Helt riskfritt, utan kladd och till ett mycket bra pris nedsatt från 895 kr till 495 kr + gratis frakt. Flera positiva faktorer som gör att vi på Vita Tanden utser Dentway till etta i vårt bäst i test!

Bäst tandblekning – 2016

NamnPris TestKöpBetygTypPeroxidfriE-handel cert.
dentway test
495kr Nedsatt 50%TESTKÖP10StartkitJaJa
beconfident test449krTESTKÖP9StartkitJaJa
swiss whitening tandblekning
590krTESTKÖP8.8StartkitJaJa
simplesmile test399krTESTKÖP8.5StartkitJaNej
dentaworks test495krTESTKÖP8StartkitJaNej
the white one tandblekning299krTESTKÖP8BlekningspennaJaJa
Dentasy test495krTESTKÖP7.2StartkitJaJa
Easewhite test495krTESTKÖP5.7StartkitJaJa

 

 Grattis Dentway!

Dentway tar enkelt hem förstaplatsen i 2016’s bäst i test av tandblekning hemma. Vi är stolta att äntligen hittat en tandblekning som lever upp till de hårda krav vi ställer på Vita Tanden!

För att kunna ta hem första platsen krävs det ett skinande vitt resultat, bra pris och garantier – Allt detta har Dentway. Dentway har sålt tandblekningar och andra munhygienprodukter sedan 2005 och har lång erfarenhet. De samarbetar med Colgate, SB12 och Oral-B vilket har gjort att deras tandblekningsgel är riktigt god.

Dentway vann Vita Tandens bäst i test 2016

Dentways tandblekning tar hem vinsten i årets bäst i test – läs recensionen här

I testet ovan prövade vi Dentways Starter Kit vilket är en klassisk skena för tänderna som man sedan fyller med tandblekningsgel. Efter fem stycken blekningstillfällen hade tänderna blivit betydligt vitare. Vi blekte två gånger till och då hade vi uppnått önskat resultat. Varje blekningstillfälle tog 20-30 minuter som spenderades sittandes i soffan framför TVn. Rätt praktiskt om man jämför med en tandläkare!

Test & att bleka tänderna hemma

Efter att du har granskat vårt bäst i test av bleka tänderna hemma så kanske du ställer dig frågorna:

 • Är det svårt?
 • Är det farligt?
 • Tar det lång tid?

Svaret är nej – det är varken svårt, farligt eller tar lång tid. Att mjuka upp en skena i varmt vatten för att den ska passa din mun tar varken lång tid eller är svårt. Smaken av tandblekningskrämen är antingen av mint eller melonsmak från Beconfident. Tandblekningsgelen är helt naturlig och är inte farlig att svälja.

 

Recensioner & test

När Vita Tanden recenserar de olika aktörerna strävar vi alltid efter att vara sakliga. Vi vill inte granska onödigheter och är konsekventa i vårt tillvägagångssätt. Att följa dessa ledord i våra recensioner gör att vi kommer så nära sanningen det bara går. Syftet med recensionerna är för att granska deras villkor, utbud och kundmedvetenhet. INTE att granska resultatet av deras produkter. Det använder vi oberoende bloggare till. Läs mer om det längre ner.

Riktlinjerna vi går efter är baserade på tre svenska institutioner:

Läkemedelsverket LMV tandblekning hemma

Läkemedelsverket (LMV) är en statlig myndighet som har i uppdrag att främja det svenska folkets hälsa. Deras målsättning är att patienten/individen ska få tillgång till säkra och effektiva läkemedel till god kvalitet och ett bra pris.

Det man får ha i åtanke är att tandblekningsprodukter är i grund och botten ett läkemedel. Vi har därför valt att gå efter läkemedelsverkets rekommendationer när vi recenserar olika återförsäljare och dess produkter. Om återförsäljaren inte går i linje med LMVs föreskrifter är det ett stort varningstecken och vi väljer inte att rekommendera det företaget för våra läsare.

Distanshandelslagen – KonsumentverketKO tandblekning

E-handel är ett relativt nytt fenomen, men processen att handla en fysisk produkt över telefon eller postorder är desto äldre. Historien härstammar ända tillbaka till 1800-talet.

Vi anser att det är av största vikt att företaget som säljer blekningsprodukterna följer de rådande svenska lagarna. Vi väljer därför att granska aktörerna efter Konsumentverkets föreskrifter. Som konsument besitter du fler rättigheter än skyldigheter vid köp online. Dock är inte alla konsumenter medvetna om sina rättigheter vilket vissa oseriösa aktörer försöker utnyttja. Är så fallet hissar vi rödflagg direkt.

Trygg E-handelTrygg e-handel logo vitatanden

På samma sätt som distanshandelslagen reglerar och säkrar konsumentens rättigheter arbetar Trygg E-handel för upprätta en kollektiv branschpraxis för att kvalitetssäkra distanshandel.

När vi skriver våra recensioner faller vi tillbaka på några av de mest relevanta kriterierna Trygg E-handel har satt upp. Om företaget uppfyller dessa kriterier blir det certifierat och ger konsumenten garantier på betalningar, frakt, ångerrätt med mera. Sammanlagt har Trygg E-handel tagit fram 14 punkter. Nedan är ett par punkter vi följer vi recensionerna.

 • Säljarens kundservice och tillgänglighet
 • Produkten och totalkostnaden
 • Leverans
 • Återbetalning
 • Reklamation och säljarens garanti
 • Betalningslösningar
 • Webbsidans utformning

Det är enkelt att verifiera om en butik är certifierad eller inte. Trygg E-handels logo ska finnas synligt på sidan och när man klickar på den kommer man direkt till Trygg E-handels hemsida.

Vita Tanden är INTE certifierade av Trygg E-handel då vi agerar som konsumentråd. Logon till höger statuerar endast som referens. Vi försöker så gott det går att följa både Trygg E-handels kriterier och konsumentverkets.

Test av tandblekning gjorda av bloggare

 

pernilla prövar tandblekning hemma

Utöver våra butiksrecensioner har vi tagit hjälp av olika bloggare för att testa tandblekningsprodukterna. Med hjälp av recensionen kombinerat med bloggtest har vi skapat ett bäst i test jämförelse.

Vi ville inte att testpersonerna ska bli påverkade och få en förutfattad mening av återförsäljaren, så därför har vi valt att skicka ut produkterna själva till bloggarna. Fördröjda leveranser eller ouppfyllda löften skapar enkelt negativ bias. Vi kontaktade bloggarna och sa att de kommer motta en hemmablekning inom en snar framtid. Vi vill endast testa produkterna, inte butikerna med hjälp av bloggarna.

 

Urval & kriterier på bloggarna

Vid urvalet av de bloggarna personerna har vi inte valt att uppnå ‘maximal exponering’, snarare tvärt om. Vi har därför inte sökt oss till stora bloggare med tusentals följare. Vår motivering bakom detta är att dessa bloggare inte tar produkttester på lika stort allvar. Vita Tanden vinner inte heller något på att nå ut med testerna till deras följare, då vi själva inte säljer några produkter.

Kriterierna på bloggarna är till för att vi och våra läsare ska få en klar insyn i tandblekningens resultat. Vi har därför tagit fram tre kriterier:

 • Goda skriftliga kunskaper – Eftersom att vi outsourcar en kritisk del av vår verksamhet till en tredje part, anser vi att personen måste kunna skriva ner sin erfarenhet i god svenska. Både så att du som läsare får en bra läsupplevelse samt att vi kan garantera att personen har följt anvisningar.
 • Ett genuint intresse av estetik och hälsa – Utan att förlöjliga dig som läsare så kan vi tillsammans dra slutsatsen att du är en bit intresserad av ditt yttre – annars hade du troligtvis inte läst detta. På samma sätt är det viktigt att den valda bloggaren är engagerad i sitt utseende och viljan att försköna det med enkla medel. Med ett ärligt intresse blir textkvaliteten bättre i form av både engagemang och kunskap.
 • Driva en oberoende blogg utan betalda inlägg – Detta är en självklarhet för att testet inte ska vara befläckat av några vinstintressen. Bloggen ska vara driven för att individen vill nå ut med sina erfarenheter, tankar och känslor – inte för att driva trafik eller pengar till ett onlinecasino eller dylikt.