Bäst i test av tandblekningar vintern 2016

Det är bara fler och fler svenskar som får missfärgade och gula tänder av tobak, kaffe och andra drycker. Men det finns även ett effektivt sätt att få tänderna vita igen – helt ofarligt! Att bleka tänderna hemma är mycket enkelt och tar bara några dagar att få bort kaffefläckarna.

Vi har testat två typer av tandblekningar som ger vitare tänder hemma:

 • Startkit med skena och gel
 • Tandblekningspenna

Bäst startkit


NamnPris RecensionKöpKampanjPeroxidfriE-handel cert.Betalning
dentway test
495:-Läs HärKöp NuRabattkod "DENTWAY5YX" & Gratis fraktJaJa
swiss whitening tandblekning
590:-Läs HärKöp NuGratis FraktJaJa
dentaworks test495:-Läs HärKöp NuGratis FraktJaJa
beconfident test449:-Läs HärKöp NuGratis FraktJaJa
simplesmile test399:-Läs HärKöp NuNejJaNej
Dentasy test495:-Läs HärKöp NuNejNejNej
Easewhite test495:-Läs HärKöp NuNejNejNej

Dentways populäraste tandblekning nedsatt 50% - spara 400 kr + 5% rabattkod

Dentways startkit med bettskena och blekningsgel tar effektivt bort missfärgningar och gör tänderna vita. Nedsatt från 895 kr till 495 kr och gratis frakt! Klicka på rabattkoden för att kopiera den.

495 kr 895 kr

DENTWAY5YX

Bäst tandblekningspenna


NamnPris RecensionKöpKampanjPeroxidfriE-Handels cert.Betalning
the white one tandblekning349:-Läs härKöp nu15% Rabattkod: CV70ZITJJaJadentway test
swiss whitening tandblekning
395:-Läs härKöp nuGratis FraktJaJa
dentaworks test395:-Läs härKöp nuGratis FraktJaNej
simplesmile test349:-Läs härKöp nuNejJaNej
Dentasy test395:-Läs härKöp nuNejNejNej
Easewhite test349:-Läs härKöp nuNejNejNej

Frågor om att bleka tänderna själv

Efter att du har granskat vårt bäst i test av tandblekning så kanske du ställer dig frågorna:

 • Är det svårt?
 • Är det farligt?
 • Tar det lång tid?

Svaret är nej – det är varken svårt, farligt eller tar lång tid att bleka tänderna. Idag bleker många personer tänderna hemma för att ta bort missfärningar skapade av tobak, kaffe eller andra drycker.

Det är mycket enkelt att köpa och bleka tänderna hemma. Tandblekningen levereras nästa dag i brevlådan och innefattar allt du behöver för att få tillbaka ditt vita leende. Det är inte det minsta farligt och alla tandblekningar som säljs i Sverige är baserade på naturliga ämnen och ger inga biverkningar.

Dentways populäraste tandblekning nedsatt 50% - spara 400 kr + 5% rabattkod

Dentways startkit med bettskena och blekningsgel tar effektivt bort missfärgningar och gör tänderna vita. Nedsatt från 895 kr till 495 kr och gratis frakt! Klicka på rabattkoden för att kopiera den.

495 kr 895 kr

DENTWAY5YX

Vilken metod är bäst för mig?

Om du inte blekt tänderna innan rekommenderar vi starkt att du använder dig av ett så kallat startkit som innehåller en formbar skena och en tub med gel. Tandblekningen kommer effektivt både bakom och runt tänderna vilket gör tänderna jämt snyggt vita.

Om du redan har blekt tänderna rekommenderar vi en tandblekningspenna eller White Stripes. Dessa alternativ bleker bara tänderna du själv valt att applicera tandblekning på. Antingen där du tejpar med dina White Stripes eller där du penslat med tandblekningspennan.

För dig som redan blekt innan kan det därför vara ett bra komplement att göra framtänderna lite extra vita inför en inför helgen eller en speciell träff. Men inte för dig som ska bleka tänderna den första kunden

Recension av Dentway

Läs en recension om Dentways Startkit och deras White Stripes, två produkter som enkelt bleker tänderna vita. Vi tipsar om hur du finner det bästa priset.

Test av tandblekningar hemma gjorda av bloggare

Gissa vad dessa två sötnosar har tillsammans? De har blekt tändern ahemma

Gissa vad dessa två bloggare har gemensamt…?

Utöver våra butiksrecensioner har vi tagit hjälp av olika bloggare för att testa tandblekningarna. Med hjälp av recensionen kombinerat med bloggtest har varje försäljare av tandblekning fått ett resultat mellan 0 – 10.

Vi ville inte att testpersonerna ska bli påverkade och få en förutfattad mening av återförsäljaren, så därför har vi valt att skicka ut produkterna själva till bloggarna. Fördröjda leveranser eller ouppfyllda löften skapar enkelt negativ bild. Vi kontaktade bloggarna och sa att de kommer motta en hemmablekning inom en snar framtid. Vi vill endast testa produkterna, inte butikerna med hjälp av bloggarna.

Urval & kriterier på bloggarna

Vid urvalet av de bloggarna personerna har vi inte valt att uppnå ‘maximal exponering’, snarare tvärt om.

Vi har inte sökt oss till stora bloggare med tusentals följare. Vår motivering bakom detta är att dessa bloggare inte tar produkttester på lika stort allvar. Vita Tanden vinner inte heller något på att nå ut med testerna till deras följare, då vi själva inte säljer några produkter.

Kriterierna på bloggarna är till för att vi och våra läsare ska få en klar insyn i tandblekningens resultat. Vi har därför tagit fram tre kriterier:

 • Ett genuint intresse av estetik och hälsa – Utan att förlöjliga dig som läsare så kan vi tillsammans dra slutsatsen att du är en bit intresserad av ditt yttre – annars hade du troligtvis inte läst detta. På samma sätt är det viktigt att den valda bloggaren är engagerad i sitt utseende och viljan att försköna det med enkla medel. Med ett ärligt intresse blir textkvaliteten bättre i form av både engagemang och kunskap.
 • Goda skriftliga kunskaper – Eftersom att vi hyr ut en kritisk del av vår verksamhet till en tredje part, anser vi att personen måste kunna skriva ner sin erfarenhet på ett bra sätt. Både så att du som läsare får en bra läsupplevelse samt att vi kan garantera att personen har följt anvisningar.

Recensioner & test av tandblekning hemma

Recension av Dentway

Läs en recension om Dentways Startkit och deras White Stripes, två produkter som enkelt bleker tänderna vita. Vi tipsar om hur du finner det bästa priset.

När Vita Tanden recenserar de olika aktörerna strävar vi alltid efter att vara sakliga. Vi vill inte granska onödigheter och är konsekventa i vårt tillvägagångssätt. Att följa dessa ledord i våra recensioner gör att vi kommer så nära sanningen det bara går. Syftet med recensionerna är för att granska deras villkor, utbud och kundmedvetenhet. INTE att granska resultatet av deras produkter. Det använder vi oberoende bloggare till. Läs mer om det längre ner.

Riktlinjerna vi går efter är baserade på tre svenska institutioner:

Läkemedelsverket LMV tandblekning hemma

Läkemedelsverket (LMV) är en statlig myndighet som har i uppdrag att främja det svenska folkets hälsa. Deras målsättning är att patienten/individen ska få tillgång till säkra och effektiva skönhetsprodukter till god kvalitet och ett bra pris – detsamma gäller även tandblekning.

Vi har valt att gå efter läkemedelsverkets rekommendationer när vi recenserar olika återförsäljare och dess produkter. Om tandblekningen inte går i linje med LMVs föreskrifter är det ett stort varningstecken och vi väljer inte att rekommendera det företaget.

Distanshandelslagen – KonsumentverketKO tandblekning

E-handel är ett relativt nytt fenomen, men att handla en fysisk produkt över telefon eller postorder är desto äldre. Historien härstammar ända tillbaka till 1800-talet.

Vi anser att det är av största vikt att företaget som säljer blekningsprodukterna följer de rådande svenska lagarna. Vi väljer därför att granska aktörerna efter Konsumentverkets föreskrifter. Som konsument besitter du fler rättigheter än skyldigheter vid köp online. Dock är inte alla konsumenter medvetna om sina rättigheter vilket vissa oseriösa aktörer försöker utnyttja. Är så fallet hissar vi rödflagg direkt.

Trygg E-handelTrygg e-handel logo vitatanden

På samma sätt som distanshandelslagen reglerar och säkrar konsumentens rättigheter arbetar Trygg E-handel för upprätta en kollektiv branschpraxis för att kvalitetssäkra distanshandel.

När vi skriver våra recensioner faller vi tillbaka på några av de mest relevanta kriterierna Trygg E-handel har satt upp. Om företaget uppfyller dessa kriterier blir det certifierat och ger konsumenten garantier på betalningar, frakt, ångerrätt med mera. Sammanlagt har Trygg E-handel tagit fram 14 punkter. Nedan är ett par punkter vi följer vi recensionerna.

 • Säljarens kundservice och tillgänglighet
 • Produkten och totalkostnaden
 • Leverans
 • Återbetalning
 • Reklamation och säljarens garanti
 • Betalningslösningar
 • Webbsidans utformning

Det är enkelt att verifiera om en butik är certifierad eller inte. Trygg E-handels logo ska finnas synligt på sidan och när man klickar på den kommer man direkt till Trygg E-handels hemsida.

Vita Tanden är INTE certifierade av Trygg E-handel då vi agerar som konsumentråd. Logon till höger statuerar endast som referens. Vi försöker så gott det går att följa både Trygg E-handels kriterier och konsumentverkets.

Dentways populäraste tandblekning nedsatt 50% - spara 400 kr + 5% rabattkod

Dentways startkit med bettskena och blekningsgel tar effektivt bort missfärgningar och gör tänderna vita. Nedsatt från 895 kr till 495 kr och gratis frakt! Klicka på rabattkoden för att kopiera den.

495 kr 895 kr

DENTWAY5YX

Vita Tanden